Deltebre aposta pel Pop Rock en el cicle de gastronomia

Avatar photo
En aquest sentit, durant tot l’any es duran a terme 5 jornades gastronòmiques relacionades amb l’arròs, el musclo, l’ostra, l’ànec i el pop

21 restaurants del municipi participaran, a partir d’aquest dijous 11 d’abril, en les primeres  Jornades Gastronòmiques del Pop de Deltebre, les quals donaran el tret de sortida al cicle  anual de gastronomia, i que es promouen conjuntament des de l’Ajuntament de Deltebre i  l’associació FECOTUR.  

En aquest sentit, durant tot l’any es duran a terme 5 jornades gastronòmiques relacionades  amb l’arròs, el musclo, l’ostra, l’ànec i el pop. A la vegada, es donarà un nou impuls a la ruta  de tapes de Deltebre, el Volta i Tapa’t. Segons l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, el conjunt de  totes aquestes jornades, sumades a Mescla, ens permeten “consolidar i vincular, encara més,  el nom de Deltebre amb la gastronomia i amb el producte de qualitat”. A més, Soler ha afegit  que “la suma de producte, de cuina i de paisatge fan de Deltebre un municipi de referència  que es projecta a partir d’ingredients de primer nivell”.  

En relació amb les Jornades Gastronòmiques del Pop, aquestes s’allargaran fins al diumenge  21 d’abril i, sota el nom de Pop Rock, ofereixen l’oportunitat de degustar vint-i-una propostes  culinàries diferents. El tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Francisco Castro, ha agraït  l’àmplia acceptació del sector que ha tingut aquesta iniciativa, i ha ressaltat que “les jornades  esdevindran una nova oportunitat, per als veïns i veïnes, i per a la gent que ens visita, de  gaudir de la gastronomia local i de la cuina de primer nivell dels restauradors i restauradores”. 

La roda de premsa s’ha dut a terme a la nova Llotja de Peix, ubicada al Port de Deltebre. El  secretari de la Confraria de Pescadors de Sant Joan, Pascual Chacón, ha detallat que “el pop  incrementa cada any la seva popularitat i, des de la confraria, subministrem anualment entre  20 i 24 tones d’aquest producte”. Per això, ha afegit Chacón “aquestes jornades són una  oportunitat per descobrir la feina que estem duent a terme des de la confraria, i per posar en  valor l’esforç que, dia rere dia, fan els 120 pescadors del municipi”.  

En aquest punt, Soler ha conclòs la roda de premsa agraint la participació dels restaurants,  també la feina dels pescadors. Per això, Soler ha demanat “sensibilitat i acció a les  administracions competents per impulsar, de manera continuada amb el temps, els treballs de  dragatge i de senyalització de la bocana del riu Ebre, amb la finalitat de facilitar la seva  navegabilitat i garantir la seguretat dels pescadors”.  

A la roda de premsa també han assistit el tinent d’alcaldia de #DeltebreActiu, Robert  Bertomeu, la regidora d’Enfocament Turístic, Sostenibilitat i Platges, Lola Casanova, i la  representant de FECOTUR, Marisa Tomàs. Tota la informació referent a les jornades  gastronòmiques ja es pot consultar al web de l’Ajuntament de Deltebre: www.deltebre.cat.  

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Liciten la restauració del parador de turisme històric de Tortosa

Notícia següent

Revelen les causes de la mort de la Maria i la Joana, la mare i filla mortes a casa seva

Notícies relacionades