Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Deltebre adjudica el nou contracte de servei d’aigua potable

Avatar photo

La sessió plenària del mes de novembre de l’Ajuntament de Deltebre estarà marcada per  l’adjudicació del nou servei d’aigua potable i de clavegueram a l’empresa Aigües de Catalunya,  posant així punt final “a un camí que ha estat ple d’obstacles, però que a partir de la gestió i  de l’esforç hem estat capaços de sobrepassar amb la finalitat de millorar el servei actual, però  també per la dignitat dels veïns i veïnes”, ha destacat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, en el  marc de la roda de premsa de presentació dels punts del plenari.  

El contracte, que s’iniciarà el vinent 1 de gener, tindrà una vigència de cinc anys, i l’empresa  haurà d’aportar, durant aquest quinquenni, 1.125.000 € en concepte de cànon a l’Ajuntament  de Deltebre per a efectuar obres de millora de la xarxa, 80.000 € de contribució al fons social  per facilitar el pagament a les famílies vulnerables i reforçar la tarifa social de l’aigua, i 25.000  € per a la realització de campanyes de comunicació i sensibilització.  

Paral·lelament, l’empresa haurà d’assumir directament una inversió superior al milió d’euros  per a l’inici de la renovació de la xarxa d’aigua potable. Es preveu que amb les inversions que  es duran a terme en els pròxims anys es pugui millorar al voltant d’un 20% el rendiment de la  xarxa. En aquest sentit, Soler ha recordat que, actualment, un 70% de l’aigua que circula per  la xarxa d’aigua potable de Deltebre s’acaba perdent. 

Aquest contracte esdevindrà una concessió pont de cinc anys de durada que es projecta amb  l’objectiu de fer una inversió d’urgència, però d’elaborar un Pla Director d’Infraestructures  Hidràuliques per tal que, posteriorment, es pugui executar la renovació de la xarxa amb  l’objectiu de maximitzar el rendiment. Aquest nou contracte no preveu un increment de la tarifa  de l’aigua, la qual tampoc s’ha incrementat durant tots aquests darrers anys.  

En relació amb el servei d’aigua potable i de clavegueram, en el plenari també es durà a  aprovació la participació en una agrupació de sol·licitants a la segona convocatòria del  PERTE, la qual permetria dur a terme una inversió de 557.301 € per a la digitalització dels  comptadors de l’aigua.  

En el plenari també es debatran, entre altres qüestions, la proposta de modificació dels ajuts  d’urgència social i els ajuts socioeconòmics, com també els incentius a la dinamització  econòmica i les bases reguladores per a les entitats. Totes aquestes modificacions són  puntuals per adequar les bases a les necessitats presentades.  

Finalment, el plenari també debatrà la moció en suport de Mantenir totes les modalitats de la  Llei que regula les festes tradicionals amb bous a Catalunya. Com sempre, el plenari es podrà  seguir en directe, a partir de les 21.30 h, pels canals de difusió habituals.  

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

four × four =

Notícia anterior

Aigües de Manresa instal·la les plaques solars al Teatre Kursaal

Notícia següent

L’escriptora Àngels Roura presenta a Blanes ‘Maite vaig ser jo, podries ser tu’

Notícies relacionades