Salut confirma un cas positiu entre els 93 testos per covid-19 fets a les Terres de l’Ebre

L'Atenció Primària incrementa l'activitat presencial als centres a partir d'aquest dilluns

Imatge d'arxiu coronavirus. CEDIDA.

Els Centres d’Atenció Primària de les Terres de l’Ebre han fet 93 PCR aquesta setmana a persones amb simptomatologia lleu compatible amb la covid-19. Segons el Departament de Salut, dels 74 resultats que actualment disposen només un cas ha donat positiu. Els equips d’Atenció Primària recuperaran l’activitat presencial en diferents centres hospitalaris del territori a partir del pròxim dilluns. A tall d’exemple, retorna l’atenció pediàtrica als CAPS de Flix, Móra la Nova, Móra d’Ebre, Gandesa, l’Ametlla de Mar, l’Aldea, Deltebre, El Perelló i l’Ampolla.

En la fase 1 del pla de desescalada, els equips d’Atenció Primària ebrencs incrementaran l’activitat presencial tant als centres hospitalaris com als domicilis i a la comunitat. En el cas de la pediatria, s’atendran les revisions fins als quinze mesos i aquelles que prioritzin els professionals. Per oferir una atenció sanitària amb més seguretat, s’ha reorganitzat l’accés als serveis sanitaris. Malgrat això, el Departament seguirà potenciant l’atenció no presencial i es recomana trucar prèviament.

L’atenció pediàtrica programada dels CAPs de Batea i Camarles es farà al CAP Gandesa i al de l’Aldea respectivament. Durant les pròximes setmanes s’anirà recuperant també l’activitat a aquests centres. A més, la Línia pediàtrica de Tortosa es manté al CAP Roquetes per assegurar els circuits diferenciats i garantir la seguretat.

Pel que fa a l’activitat de la Unitat d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) que es feia a la Clínica Terres de l’Ebre retorna al CAP Baix Ebre a partir del dilluns.