L’Ajuntament de l’Ampolla acaba l’any amb endeutament zero

A principis de 2020, l'endeutament municipal era d'1.038.715,43 euros i l'any finalitzarà amb el deute amortitzat.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de l’Ampolla ha amortitzat la totalitat del deute municipal que té actualment. En altres  paraules, ha situat la ràtio d’endeutament del consistori ampollero en el 0 %.  

 

“Un dels objectius del mandat del Govern municipal actual sempre ha  estat reduir l’endeutament. Haver assolit el 0 % d’endeutament referma  el compromís de l’equip de Govern amb la gestió responsable dels  recursos municipals”, explica Francesc Arasa, alcalde de l’Ampolla.  

 

L’Ajuntament de l’Ampolla va iniciar l’any 2020 amb un deute  d’1.038.715,43 euros i el finalitzarà amb el deute amortitzat, això “realça  la tasca d’haver sanejat completament els comptes durant aquest any”,  especifica l’alcalde.  

 

En aquesta línia, també cal remarcar que el consistori mai ha necessitat l’autorització del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de  Catalunya, ja que el seu deute no ha estat mai superior al 75 %. El límit  d’endeutament d’un ajuntament se situa en el 110% dels recursos  ordinaris, quan el percentatge del deute és superior al 75 %, és necessari  que aquesta conselleria doni el seu vistiplau.