L’Ajuntament de Deltebre introdueix ajuts per a les famílies i comerços afectats per la tempesta

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Deltebre ha presentat en roda de premsa les diferents modificacions que s’inclouran les bases d’ajuts a les famílies i també a les bases d’incentius econòmics per a les empreses, comerços i autònoms. La més destacada és la incorporació d’una nova línia d’ajuts per fer front als danys dels temporals que, cada vegada més sovint, afecten al municipi pel canvi climàtic.

“El nostre objectiu és estar sempre al costat de les persones, i per això des del primer dia que vam arribar al Govern municipal estem impulsant accions i ajuts per fomentar la justícia social i dinamitzar l’economia”, ha destacat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, en el marc de la roda de premsa. Com a exemple, a hores d’ara aquest any 2021 s’han atorgat més de 300 ajuts relacionats amb els tributs locals, l’EuroDelta i la urgència social.

Per al vinent any 2022, com s’ha esmentat, s’incorporen ajuts extraordinaris per pal·liar danys materials produïts en l’habitatge habitual com a conseqüència dels temporals. Aquests ajuts estan destinats per a persones a les quals l’assegurança no els doni la cobertura necessària de forma expressa. De fet, aquesta modificació també s’incorpora a les bases d’ajuts del 2021, de manera que les famílies que compleixin els requisits podran sol·licitar l’ajut pel temporal de la darrera setmana.

En el cas dels comerços, s’atorgarà un ajut lineal de 100€ per dia com a conseqüència del tall de carrer per part de l’Ajuntament provocat per aiguats. Soler ha explicat que “els reiteratius temporals que estan afectant a Deltebre ens motiven a cercar línies d’ajut i de suport per a les famílies del nostre municipi que es veuen directament perjudicades per la intensitat de les pluges i inundacions”.

Més enllà d’aquesta modificació, aquest any 2022 es seguiran consolidant les diferents bases d’ajuts que ja s’han anat impulsant durant aquests darrers anys, com també l’EuroDelta. Les bases que es duran a aprovació són les d’ajuts als Tributs Locals, ajuts d’Urgència Social, EuroDelta, incentius per a la Dinamització Econòmica i Millora de la Imatge de Poble, i subvencions per al Patrocini Publicitari, com també les bases de subvencions destinades al Teixit Associatiu.