La Ribera d’Ebre tindrà més busos cap a les altres capitals de comarca i a Tarragona i Barcelona

Transport incrementarà les expedicions entre municipis i millorarà els horaris per encaixar-los als horaris lectius

El director de Transports i Mobilitat, David Saldoni, ha presentat una millora de l’oferta de transport públic de la Ribera d’Ebre amb més expedicions i horaris més coordinats entre els municipis de l’eix de l’Ebre, la C-12 nord. També es facilitaran els transbordaments des de Móra d’Ebre per anar a cap a altres capitals comarcals com Gandesa, Tortosa, Falset, Reus, Tarragona i Barcelona, i que es pugui tornar a la tarda.
En concret, s’afegeixen 4 noves expedicions a les 9 existents. N’hi haurà 13 diàries i s’evitaran els buits horaris actuals de 7 hores sense servei. Els horaris s’adequaran a la jornada lectiva de l’Institut i a l’oferta de trens de l’R-15, sobretot a la Torre de l’Espanyol, Vinebre i Garcia que no tenen estació.

La millora s’ha fet a partir de l’enquesta de mobilitat quotidiana feta el 2019, en el marc de treball de la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre. Entre les novetats es proposa afegir 2 noves expedicions a Tivissa en període lectiu, de 8 a 10 expedicions, i doblar l’oferta existent entre Móra d’Ebre, Reus i Tarragona, passant de 4 expedicions actuals a 8 expedicions en els dos sentits.