Empresaris demanen que les Terres de l’Ebre funcionin com una unitat comarcal a efectes de mobilitat

L'AECE apel·la al "sentit comú" perquè les quatre comarques ebrenques no arriben als 180.000 habitants

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
L’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE) demana amb caràcter “urgent” que les quatre comarques ebrenques funcionin com una unitat comarcal a efectes de mobilitat, tal com passa amb l’Alt Urgell i Andorra des d’aquest dilluns. En un comunicat, la institució exposa que les poblacions petites de les Terres de l’Ebre “no tenen prou oferta comercial” i que els habitants d’aquests indrets s’han de desplaçar per cobrir les seves necessitats.
A més, subratlla que les aglomeracions de gent no són habituals al territori. L’associació apel·la al “sentit comú” en la presa de decisions i recorda que les quatre comarques ebrenques no arriben als 180.000 habitants i es troben “molt lluny de la densitat d’altres comarques del país”.
L’AECE detalla que el Baix Ebre té 78.011 habitants, el Montsià 68.263, la Ribera d’Ebre 21.870 habitants i la Terra Alta 11.430 habitants, i que aquest volum no es pot comparar als més de 2,3 milions del Barcelonès, els més de 900.000 del Vallès Occidental, més de 800.000 del Baix Llobregat i els més de 450.000 habitants del Maresme.

L’entitat argumenta que des de l’inici de la pandèmia sempre ha respectat les decisions dels governs català i espanyol per “l’excepcionalitat” de la situació, perquè ha considerat que es prenien sota criteris científics i sanitaris i perquè han prioritzat “la salut dels treballadors, clients i població en general per sobre dels interessos empresarials”.

L’AECE garanteix que “sense cap dubte” seguiran “rigorosament” amb les mesures d’higiene i seguretat establertes, però demana considerar les Terres de l’Ebre com una unitat comarcal. “No entenem que qualsevol ciutadà de Tortosa pugui anar a menjar o a comprar a l’Ampolla i l’Ametlla de Mar, però no a la Ràpita o les Cases d’Alcanar”, apunta en la nota.