Empresaris demanen que les Terres de l’Ebre funcionin com una unitat comarcal a efectes de mobilitat

L'AECE apel·la al "sentit comú" perquè les quatre comarques ebrenques no arriben als 180.000 habitants

L’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE) demana amb caràcter “urgent” que les quatre comarques ebrenques funcionin com una unitat comarcal a efectes de mobilitat, tal com passa amb l’Alt Urgell i Andorra des d’aquest dilluns. En un comunicat, la institució exposa que les poblacions petites de les Terres de l’Ebre “no tenen prou oferta comercial” i que els habitants d’aquests indrets s’han de desplaçar per cobrir les seves necessitats.
A més, subratlla que les aglomeracions de gent no són habituals al territori. L’associació apel·la al “sentit comú” en la presa de decisions i recorda que les quatre comarques ebrenques no arriben als 180.000 habitants i es troben “molt lluny de la densitat d’altres comarques del país”.
L’AECE detalla que el Baix Ebre té 78.011 habitants, el Montsià 68.263, la Ribera d’Ebre 21.870 habitants i la Terra Alta 11.430 habitants, i que aquest volum no es pot comparar als més de 2,3 milions del Barcelonès, els més de 900.000 del Vallès Occidental, més de 800.000 del Baix Llobregat i els més de 450.000 habitants del Maresme.

L’entitat argumenta que des de l’inici de la pandèmia sempre ha respectat les decisions dels governs català i espanyol per “l’excepcionalitat” de la situació, perquè ha considerat que es prenien sota criteris científics i sanitaris i perquè han prioritzat “la salut dels treballadors, clients i població en general per sobre dels interessos empresarials”.

L’AECE garanteix que “sense cap dubte” seguiran “rigorosament” amb les mesures d’higiene i seguretat establertes, però demana considerar les Terres de l’Ebre com una unitat comarcal. “No entenem que qualsevol ciutadà de Tortosa pugui anar a menjar o a comprar a l’Ampolla i l’Ametlla de Mar, però no a la Ràpita o les Cases d’Alcanar”, apunta en la nota.