El projecte Targeta Solidària del Consell Comarcal del Baix Ebre rep el suport de la Fundació “la Caixa”

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Consell Comarcal del Baix Ebre posa en marxa enguany el projecte Targeta Solidària, una iniciativa que substitueix el Tiquet Fresc i que té l’objectiu de garantir l’accés a aliment fresc a les persones que es troben en situació de pobresa o vulnerabilitat. CaixaBank, a través d’una aportació econòmica de la Fundació “la Caixa”, ha mostrat el seu suport al projecte Targeta Solidària per tal d’atendre les necessitats bàsiques d’alimentació de la població més desfavorida de la comarca. El Consell Comarcal del Baix Ebre ha rebut una col·laboració de 16.000 euros.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura i el director d’Institucions a la Direcció Territorial Catalunya de CaixaBank, Joaquim Macià, han signat aquest matí el conveni que regula la col·laboració econòmica entre ambdues institucions. També ha assistit a la signatura la directora Banca d’Institucions de CaixaBank a Tarragona, Montse Mallafré.

Enguany, el Consell Comarcal del Baix Ebre destinarà 70.000 euros a la Targeta Solidària, una iniciativa que permetrà millorar la gestió local de les polítiques de distribució d’ajuts econòmics per a l’alimentació que s’atorguen a persones vulnerables sense recursos per part dels serveis socials, així com desenvolupar estratègies d’atenció a les necessitats alimentàries que eviten l’estigmatització dels beneficiaris de la targeta. En aquest sentit, els beneficiaris de la targeta podran dirigir-se a qualsevol establiment d’alimentació per a fer les seues compres.

“Durant l’últim any, des dels Serveis Socials del Consell Comarcal hem detectat un increment de més del 25% de persones que acudeixen al servei i necessiten menjar. Es tracta de persones amb un perfil diferent dels que hi acudien fins ara, persones que han perdut la feina a conseqüència de la crisi de la Covid-19”, ha manifestat el president del Consell Comarcal. És per això que la dotació pressupostària d’aquest projecte s’ha incrementat en 25.500 euros.

Per la seua banda, el director d’Institucions de CaixaBank a Catalunya, Joaquim Macià, ha destacat “la importància de la solidaritat i la col·laboració entre les entitats i institucions per protegir les persones en situació de vulnerabilitat”.

Per tal de sol·licitar la Targeta Solidària cal estar empadronat al Baix Ebre (excepte Tortosa, que té els seus serveis socials) i acreditar uns ingressos insuficients per cobrir les necessitats bàsiques. El Consell Comarcal farà enguany dues convocatòries per aquest projecte i, en la primera, que es posa ara en marxa es distribuiran targetes a un total de 244 famílies del Baix Ebre. Pel que fa a la quantia de l’ajut serà d’entre 150 i 200 euros, en funció dels membres de la unitat familiar.

Durant el 2020, un total de 510 famílies van ser usuàries del programa Tiquet Fresc, que va distribuir ajuts per valor de 44.500 euros en els següents tipus de productes: fleques (7.175 euros); fruiteria i verduleria (8.000 euros); carnisseria (11.250 euros); productes làctics (7.250 euros) i peix (10.875 euros). Per municipis, Deltebre és on es van repartir més ajuts (11.485 euros), seguit de Roquetes (8.040 euros), l’Ametlla de Mar (6.866), l’Aldea (4.199), Camarles (3.260) i l’Ampolla (3.250).