Desarticulat un taller mecànic il·legal a Camarles

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil, des d’el mes de febrer passat estaven rebent notícies sobre l’existència d’un possible taller mecànic il·legal, radicat en terme municipal de Camarles.

Iniciades gestions, van intensificar les mateixes en tota la zona, podent esbrinar que el citat taller estava situat en la pedania de Lligallo del Gànguil, i pel que sembla s’estaven fent tasques de reparació i manteniment de vehicles de tota mena.

A conseqüència de la col·laboració ciutadana rebuda, van arribar a saber que el taller estava instal·lat en els baixos d’un habitatge particular de la pedania, arribant a situar-la perfectament procedint finalment a la seva inspecció.

Durant aquesta, van descobrir maquinària, eines i instal·lacions pròpies d’un taller mecànic professional, comprovant les activitats que es venien desenvolupant, totes sense Llicència Municipal Mediambiental, Registre de Seguretat Industrial ni Registre de Productor de Residus.

Els agents van formular diferents denúncies en matèria de residus, dirigides tant a l’Ajuntament de Camarles, com als Departaments de Vicepresidència i Territori i d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Entre les labors del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tarragona, es troba la de localitzar activitats clandestines generadores de residus, que puguin resultar perjudicials tant per al medi ambient, com per al desenvolupament econòmic d’una zona per treballar en economia submergida, perjudicant un sector professional que realitza la seva activitat dins de la legalitat establerta, creant una situació clara de competència deslleial.