Diumenge, 21 de juliol de 2024
És notícia

Deltebre constitueix el Consell Municipal de la Infància

Avatar photo

El Consell Municipal de la Infància de Deltebre ha començat a caminar aquesta tarda en la seva sessió de  constitució, la qual s’ha dut a terme al Saló de Plens de l’Ajuntament de Deltebre i en el marc  del Dia Universal dels Drets de l’Infant que s’impulsa des de l’ONU i que se celebra justament  aquest dilluns 20 de novembre.

En la sessió de constitució han participat 23 xiquets i xiquetes, d’entre 8 i 12 anys,  corresponents als cursos de tercer, quart, cinquè i sisè de primària de les escoles de  l’Assumpció, Sant Miquel i Riumar, i també de l’escola de música municipal Espiga d’Or. Han  estat els mateixos centres educatius els quals han efectuat el procés de participació interna per escollir els representants.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “Deltebre només pot avançar al costat de la  ciutadania, i des de la participació de tots els sectors i àmbits. Per aquest motiu, la  formalització d’aquest consell és una oportunitat de continuar transformant des de la mirada i  des de les aportacions dels nostres xiquets i xiquetes”.

La pròxima sessió es convocarà a finals del mes de gener, per així començar a treballar  les corresponents dinàmiques i activitats que han de permetre dinamitzar aquest consell sota  la tutela d’experts. De fet, el consell comptarà amb la dinamització de Bea González i Mireia  Pagà, directores dels dos centres que atenen la infància i a la inclusió del municipi.

La regidoria d’Infància, Benestar i Gent Gran, Vicky Albiol, ha explicat que “el Consell ens permetrà apropar-nos encara més a les preocupacions dels xiquets i xiquetes, i així poder convertir totes aquestes inquietuds en accions tangibles que, per una banda, millorin el seu benestar i que, per altra banda, ajudin a construir el municipi del futur”.

Així doncs, el Consell Municipal de la Infància neix amb l’objectiu de fomentar els valors de la  participació i de la democràcia, però també de crear espais de trobada, de reflexió i de diàleg per garantir que la veu dels representants al consell tingui repercussió en les polítiques municipals de l’Ajuntament de Deltebre. En aquesta primera sessió, a banda de la presentació de cadascun dels integrants, també s’ha escollit a la vicepresidenta segona, que ha recaigut, mitjançant sorteig, en mans de Daria Iona.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

fourteen − 2 =

Notícia anterior

Sant Joan Despí promou una sexualitat sana amb una obra teatral conjunta

Notícia següent

Accident amb un ferit en l’aterratge d’una avioneta a l’aeròdrom de Sabadell

Notícies relacionades