Deltebre presenta el cicle de gastronomia per aquest any 2023

01 de març de 2023 a les 13:22h

L’Ajuntament de Deltebre, conjuntament amb FECOTUR, ha presentat el nou cicle de  gastronomia per aquest any 2023. Ho ha fet vora al riu Ebre, al costat de l’embarcador Maria  Garriga, prop del Parc del Riu, amb la intenció de seguir fusionant la gastronomia amb el millor  paisatge, de seguir combinant essència Delta amb la millor cuina.A la presentació, més enllà de l’alcalde, els representants del Govern municipal, i l’associació  FECOTUR, també han participat productors com són el cas d’Arrossaires del Delta de l’Ebre,  FEPROMODEL, les societats de caçadors i confraria de pescadors. També una representació  dels restauradors i restauradores, i de les peixateries, que s’han sumat a les Jornades de la  Closca i de l’Ostra Arrissada del Delta, les quals s’inicien aquest divendres 3 de març i  finalitzen el vinent 19 de març.L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha remarcat “la importància i la necessitat que producte i  cuina vagin de la mà per seguir projectant Deltebre i els seus atractius, i en conseqüència  enfortir i dinamitzar l’economia local”. De fet, Soler ha afegit que “aquestes jornades, com  també la ruta de tapes i Mescla, són una oportunitat per teixit aquests lligams, també per posar  en valor un producte de qualitat i una cuina de referència, i per generar orgull de poble”.En relació amb les Jornades de la Closca i de l’Ostra Arrissada, participen 10 restaurants,  amb diferents menús i preus que ja es poden consultar al programa publicat al web  www.deltebre.cat. També participen 5 peixateries del municipi, les quals ofereixen lots de  marisc i pacs especial en relació amb les jornades.La regidora d’Acció Comercial, Ingrid Santiago, ha explicat que “aquest cicle de gastronomia  ofereix un ampli ventall d’oportunitats per degustar els nostres productes i la nostra cuina”. Un  fet que, ha explicat Santiago “no seria possible sense la implicació del teixit econòmic i  comercial del municipi”.Finalment, el tinent d’alcaldia de #DeltebreActiu, Robert Bertomeu, ha detallat que “treballar  conjuntament ens permet avançar a més velocitat, però això hem de continuar creant sinergies  entre el sector primari i la gastronomia”.A banda d’aquestes jornades, al llarg de l’any també es duran a terme les Jornades de l’Arròs,  del Musclo, de l’Ànec, i del Peix de Bassa. També, la ruta de tapes de Deltebre, Volta i Tapa’t,  i al mes de maig, en el marc de DeltaFira, es celebrà Mescla, la mostra de gastronomia,  turisme i paisatge de les Terres de l’Ebre.