Detecten alts nivells de sodi i clorurs a l’aigua d’Amposta

La pujada de la falca salina per la regressió del Delta causa l'augment d'aquests elements al pou d'aigua

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
L’Agència de Salut Pública està detectant nivells elevats de clorurs i sodi a la xarxa d’aigua potable d’Amposta des de fa temps. El consistori recomana a les persones amb hipertensió arterial, les que segueixen una dieta pobra en sodi i als infants que no beguin aigua de l’aixeta si no disposen d’un sistema d’osmosi a la seva llar.
Per a la resta de la població no hi ha cap restricció ni contraindicació. L’augment d’aquests elements a l’aigua del pou és causada, principalment, per la pujada de la falca salina per la regressió del Delta. El consistori exigeix que es construeixi el pou que preveia el Pla de Restitució que l’estat espanyol havia d’executar abans de la descontaminació del pantà de Flix.
L’Ajuntament d’Amposta analitza com contrarestar aquesta anomalia a curt i mitjà termini. El consistori valora la possibilitat d’augmentar la concessió d’aigua del CAT (Consorci d’Aigües de Tarragona) per incrementar la quantitat d’aigua que es barreja amb la del pou propi.
També estudia la instal·lació d’una estació de tractament d’osmosi per a l’aigua que se subministra. L’Ajuntament farà un seguiment de l’evolució dels paràmetres per tal d’avaluar que aquestes mesures tenen efectivitat.