Amposta rep prop de mig milió per fer un model de comerç de proximitat tecnologic

El govern de Pedro Sánchez ha concedit 444.367,20 € per crear el model i recuperar i transformar el mercat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El projecte té com a objectiu la recuperació del mercat municipal, el desenvolupament del mercat no sedentari i les zones adjacents de tots dos, així com la transformació digital i sostenible del mercat municipal i el comerç d’Amposta a través d’accions que promoguin la seva innovació tecnològica, la sostenibilitat així com la sensibilització i formació per a continuar desenvolupant-se d’acord amb les necessitats actuals.

Amb la rehabilitació del mercat es preveu la seva adaptació a la normativa actual en matèria d’accessibilitat i eficiència energètica, així com la recuperació de part del patrimoni arquitectònic del municipi. La instal·lació del Clic and Collect tant per al mercat com per als comerços, juntament amb l’accés gratuït a la xarxa Wifi millorarà l’experiència de compra del client.

L’aparador virtual Shopping Amposta donarà a conèixer els canals digitals de contacte i comunicació habilitats, de manera individual, pels negocis d’Amposta, amb l’objectiu que el consumidor els conegui i els utilitzi. La plataforma estarà programada per a mostrar fitxes geolocalitzades dels comerços i empreses web, canal de missatgeria instantània i xarxes socials i aplicacions informàtiques utilitzades pel comerç dedicades a oferir serveis afegits (per a facilitar els pagaments, QR per a millorar l’experiència de compra i la informació del producte, entre altres). Paral·lelament, es preveu la creació de l’etiqueta Terres de l’Ebre Reserva de la Biosfera.

En paral·lel, es proposa crear un servei de màrqueting digital orientat a professionalitzar la gestió dels perfils socials dels comerços tant del Mercat Municipal com del comerç. Les dades obtingudes a partir del control de flux de persones en l’àrea comercial seran explotats i analitzats en un servei específic d’anàlisi de *Big Data de la zona que amb la finalitat de continuar incorporant tecnologies a l’àrea comercial que millorin el procés de digitalització i ajudin a entendre els nous hàbits de compra. Paral·lelament, s’elaborarà un estudi per a la reactivació dels locals no actius.

D’altra banda, el projecte inclou un paquet d’accions específiques d’impuls de la sostenibilitat, de la transformació i foment de l’eficiència energètica com la creació d’una cambra de reciclatge per a la correcta separació de residus en el mercat municipal, permetrà optimitzar al màxim la gestió de residus, mentre que la instal·lació de la màquina de vending reveure’s reciclatge compactarà els residus i premiarà als usuaris amb tiquets descompte per realitzar compres en el comerç i el mercat municipal, això acompanyat de paquets de formació i alfabetització en matèria de sostenibilitat i eficiència energètica per als comerciants.