Rebutgen el recurs de l’oposició de Vic en contra de l’aparcament al parc Maria Àngels Anglada

ERC, Capgirem Vic i PSC van demanar que s’aturés el projecte que ha d’oferir aparcament al centre històric i s’ha desestimat per apreciacions subjectives mancades d’acreditació i fonamentació

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Llum verda per tirar endavant l’aparcament soterrat al parc Maria Àngels Anglada. Així ho resolt el Tribunal Català de Contractes després de desestimar, per unanimitat, el recurs presentat de forma conjunta a principis de juny pels grups municipals a l’oposició -ERC, Capgirem Vic i PSC-.

El Tribunal desestima els cinc motius en què es basava l’oposició al·legant “apreciacions subjectives mancades d’acreditació i fonamentació”, com recordava la regidora d’Urbanisme, Fabiana Palmero, en una roda de premsa feta aquest migdia a la Sala de la Columna. ”El recurs no accepta cap motiu presentat per l’oposició i avala tirar endavant una acció de govern ben feta que ha de millorar tant la ciutat com el centre històric”, ha afegit Palmero.

En la mateixa línia, l’alcaldessa Anna Erra ha subratllat la necessitat de poder tirar endavant un projecte que va ser aprovat pel POUM –amb el vot favorable d’ERC- i que la majoria del veïnat del centre històric veu amb bons ulls per poder revitalitzar un espai, fins ara sense ús, com és el Seminari Vell. Erra s’ha mostrat decebuda tant per “l’atac polític i judicial” de l’oposició com perquè s’hagi qüestionat el treball dels tècnics municipals. “Frenar els projectes de ciutat i resoldre els temes de ciutat és anar a contracorrent”, ha subratllat.

El procés per tirar endavant l’aparcament soterrat al parc Maria Àngels Anglada, que ha seguit tots els tràmits públics corresponents i els terminis adequats com avala el Tribunal, ha estat aturat durant tres mesos de forma innecessària. Per tot això, Anna Erra ha demanat a l’oposició el paper que vol jugar a partir d’ara, si rectificaran i depuraran responsabilitats com s’hauria demanat al govern o si es continuaran judicialitzant les bones accions aprovades al POUM i altament sol·licitades pel veïnat.

“Governar és prendre decisions i fer d’oposició no és generar desconfiances i difamar amb falsedats sobre accions polítiques i projectes de ciutat que poden ser positius i rellevants per millora la ciutat, i en aquest cas, el centre històric”, ha conclòs Erra.