El Mercat Medieval de Vic recupera les xifres d’abans de la pandèmia

L'Ajuntament valorarà els canvis i no descarta mantenir-ne alguns de cara a pròximes edicions

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Una parada amb alguns dels actors del Mercat Medieval de Vic. ACN

Més de 300.000 persones han visitat el Mercat Medieval de Vic durant el pont de la Puríssima, unes xifres similars a les de l’any 2019, abans de la pandèmia. “La gent té ganes de fer coses, i ja ho preveiem. Per això vam tenir la precaució de no fer-lo al casc antic i evitar aglomeracions”, ha explicat a l’ACN el regidor de Fires i Mercats de Vic, Titi Roca, qui ha afegit que, de cara al futur, es valorarà si es mantenen alguns dels canvis aplicats en aquesta 25a edició. De la seva banda, els paradistes s’han mostrat “molt satisfets”: “Després d’un 2020 duríssim, hem venut molt. Ha estat com si no hagués passat res”. Amb més de 300 parades i 200 activitats, el Mercat Medieval de Vic és un dels tres més importants de l’Estat.

Últim dia del Mercat Medieval de Vic i carrers plens des de primera hora del matí. Sense grans aglomeracions, el certamen ha aconseguit recuperar les xifres d’abans de la pandèmia. El regidor de Fires i Mercats, Titi Roca, ha valorat molt positivament els canvis aplicats per l’Ajuntament, que va decidir evitar concentrar l’activitat en els carrerons del centre històric i desplaçar-la a d’altres zones de la ciutat més espaioses.

En declaracions a l’ACN, Roca ha assegurat que ara els tècnics de l’Ajuntament valoraran els pros i contres dels canvis aplicats, i no descarta que alguns d’ells es mantinguin de cara a les pròximes edicions.

La disposició de la fira d’aquesta 25a edició ha mantingut la representació clàssica dels oficis, tavernes i paradetes que decoren l’entorn de la ciutat. A més dels estands de menjar, que exhibeixen productes tant per emportar com per consumir al lloc, hi ha una àmplia oferta d’articles de decoració, joieria, herbes o complements de roba. En total, són 323 parades, 61 menys que la darrera edició presencial.

Satisfacció entre els paradistes: “He venut moltíssim”

Els canvis aplicats per l’Ajuntament han estat ben valorats pels paradistes consultats per l’ACN. És el cas de l’Anna Ibáñez, que freqüenta una parada amb roba de nen feta a mà. “He venut moltíssim. Si no fos per la mascareta, diria que és com abans de la pandèmia”, ha assegurat. Segons ha dit, el fet que hi hagi carrers més amples, fa que la gent no s’aglomeri tant i vagi “més relaxada”.

El Mercat Medieval de Vic finalitza aquest dimecres, però a Espinelves continua en marxa la Fira de l’Avet fins el 12 de desembre, un altre dels clàssics d’aquestes dates.