Dimecres, 29 de maig de 2024
És notícia

Ecologistes de Catalunya denuncia “passivitat” del Govern davant els “nivells d’alerta” per ozó a la Plana de Vic

Demana al TSJC que "obligui" la Generalitat a fer "el preceptiu pla d'emergència per evitar danys a la població"

Foto: ecologistasenaccion.org

Ecologistes de Catalunya denuncia “passivitat” del Govern davant els “nivells d’alerta” per ozó a la Plana de Vic. Fan aquesta denúncia “després de la superació del nivell d’alerta establert per a l’ozó a la Plana de Vic, seguida de tres superacions del llindar d’informació establerts per la normativa respectivament en 240 i 180 micrograms per metre cúbic”. Critiquen que el Govern “s’ha limitat a difondre un avís rutinari recomanant a la població que eviti l’exercici físic intens a l’aire lliure”, el que consideren “insuficient”. Per això han demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya “que obligui a la Generalitat a l’elaboració del preceptiu pla d’emergència per a evitar danys a la població”.

L’entitat alerta que amb l’onada de calor de la primera setmana d’agost, les emissions contaminants de l’intens trànsit motoritzat de l’àrea metropolitana de Barcelona, així com les del transport marítim i aeri, la producció d’electricitat en les centrals tèrmiques de gas pel major ús de l’aire condicionat i la ramaderia intensiva porcina, s’han tornat a disparar els nivells d’ozó a l’interior de Catalunya.

Enfront d’episodis d’ozó com el que actualment es viu a Catalunya, l’entitat exposa que les autoritats franceses vénen decretant en els últims anys restriccions al trànsit en les principals àrees metropolitanes del país, amb prohibició de la circulació dels vehicles més vells, reducció de la velocitat, encariment dels estacionaments centrals o rebaixa del preu del transport públic. “Res d’això es fa a Barcelona”, reblen en un comunicat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Unes 1.800 parelles s’inscriuen cada mes al Registre de parelles estables de Catalunya

Notícia següent

La Policia Local de Torredembarra deté un jove per un robatori amb força a un domicili

Notícies relacionades