Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

Vic reobre les dutxes de les instal·lacions esportives municipals

Avatar photo
Fins ara, les dutxes només estaven obertes per les competicions oficials, com una mesura per reduir el consum d’aigua
L’Ajuntament de Vic ha decidit reobrir les dutxes dels equipaments esportius municipals en els dies d’entrenament. Aquesta decisió, efectiva des d’aquesta setmana, es pren en resposta a l’actualització de la situació hídrica de la ciutat, que ha passat d’estar en estat d’emergència ha estat d’excepcionalitat. Fins ara, les dutxes estaven obertes només per a les competicions oficials, però ara també estaran disponibles durant els entrenaments, mantenint el compromís de reduir el consum d’aigua i fomentar la conscienciació ciutadana sobre l’ús responsable d’aquest recurs.
Des del maig de 2023, la ciutat de Vic es troba en fase d’excepcionalitat per sequera, decretada per l’Agència Catalana de l’Aigua, a causa de la disminució dels recursos hídrics disponibles i la manca de precipitacions a la zona de la capçalera del Ter, que abasteix la ciutat. No obstant això, gràcies a les pluges de les darreres setmanes, s’ha pogut revertir aquesta tendència. Un exemple d’això és l’augment del percentatge d’aigua emmagatzemada al pantà de Sau, que ha passat d’un mínim històric de l’1,03% (2 de març de 2024) a un 26,02% (27 de maig de 2024). Tot i que les dades actuals són millors que les de l’any passat en la mateixa data (12,1% el 27 de maig de 2023), encara estan lluny dels registres mitjans dels darrers cinc o deu anys, segons les dades que recull diàriament per l’Agència Catalana de l’Aigua.
És per això que l’Ajuntament de Vic continua aplicant mesures per reduir el consum d’aigua, tant a les dependències municipals com a la resta de la ciutat. Aquestes accions s’emmarquen en la prevenció, la racionalització dels recursos i la pedagogia dirigida a la ciutadania, les empreses i les entitats.
En aquest sentit, la regidora de Manteniment i Serveis, Ester Coma, recorda que, encara que la situació hagi millorat, “no ens podem relaxar. És imprescindible que tots continuem fent un ús responsable de l’aigua per garantir la sostenibilitat dels nostres recursos hídrics a llarg termini.”

El Pla d’Emergència en Situacions de Sequera de Vic

El Pla d’Emergència en Situacions de Sequera, aprovat per Ple el juliol de 2023, estableix les mesures i restriccions aplicables en cadascun dels estats declarats per l’Agència Catalana de l’Aigua. Entre aquestes mesures, es destaca la reducció del consum en un 15% per part dels usuaris industrials respecte a la mitjana dels tres últims anys. L’Ajuntament ha requerit a les empreses de la ciutat que compleixin amb aquesta reducció.
Per altra banda, l’Ajuntament de Vic i l’Ajuntament de Gurb han coordinat accions perquè els industrials dels polígons respectius rebin les mateixes instruccions. Vic reuneix cada 15 dies el comitè d’emergència en situacions de sequera per analitzar l’estat de les captacions, l’evolució dels recursos disponibles i el consum a la ciutat, determinant l’aplicació de les mesures establertes en el Pla de Sequera de Vic.
L’Ajuntament de Vic està treballant en les mesures que es desplegaran durant els mesos d’estiu en cas que es produeixin onades de calor, i que es donaran a conèixer properament.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

three × three =

Notícia anterior

La sequera dona un respir als barcelonins: Un 43,5% menys de mosquits l’any 2023

Notícia següent

Reus, seu de les finals nacionals de voleibol dels jocs esportius de Catalunya

Notícies relacionades