Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

Vic presenta un nou programa d’ajuts a les famílies de fins a 250 € per fill

Avatar photo

L’objectiu és finançar una part de les despeses escolars i de les despeses d’activitats de lleure i esportives que realitzen els infants

L’Ajuntament de Vic engega un nou programa d’ajuts adreçat a les famílies amb fills i filles de 3 a 17 anys, amb l’objectiu de finançar una part de les despeses escolars i de les despeses d’activitats de lleure i esportives que realitzen els infants. La inversió de l’ajuntament serà de 400.000 euros per poder arribar al màxim de famílies i afavorir així, la igualtat d’oportunitats de tots els infants de la ciutat. L’ajuda màxima serà de 250 € per cada fill o filla.

 

La ciutat de Vic fa una aposta molt important en beques que les famílies ho han d’utilitzar  com un suport que es dona des de l’ajuntament. Fem un canvi de mirada significativa en el plantejament del programa i una important aportació municipal que arriba als 400.000 euros”,  explica Núria Homs, regidora de Benestar i Família de l’Ajuntament de Vic.

 

El nou programa d’ajuts de la regidoria de benestar i família inclou aspectes rellevants com:

  • Una sola convocatòria anual.
  • Capacitat de les famílies per organitzar el pressupost.
  • Un mínim del 50 % de l’ajut s’ha de destinar a llibres i material per a l’activitat escolar.
  • Barems que donaran resposta a famílies que tenen ingressos precaris provinents de  rendes de treball.
  • No es tenen en compte els ingressos de fills que estudien i/o treballen – Tramitació àgil, no cal presentar documentació.
  • Es farà suport per a la tramitació en diferents punts de la ciutat.

 

La regidora Homs afegeix que amb el nou programa d’ajuts es fa un pas endavant en la  corresponsabilitat, la inclusió i la igualtat d’oportunitats en les famílies de la ciutat. “Donem  un toc de confiança i corresponsabilitat i estimulem a les persones treballadores de classe  mitjana baixa a rebre també l’ajut familiar”.

 

Per la seva banda, Anna Rufí, cap de Departament Benestar i Família, ha explicat que els  nous ajuts han d’ajudar a cohesionar la població. “Tots els programes i serveis que oferim  tenen una mirada d’empoderament, una mirada cuidadora. Hem de donar opcions per  acompanyar la ciutat”.

 

Procés de sol·licitud obert

El període de sol·licituds és del 22 de març al 14 d’abril de 2023, ambdós inclosos. El maig  del 2023 es notificarà a les famílies l’import de l’ajut atorgat i el juny del 2023 les famílies  tindran l’ingrés al compte amb l’inici de les activitats d’estiu. Fins al 30 d’octubre, les famílies  tindran temps per justificar a l’Ajuntament les despeses realitzades que acreditin que l’ajut  ha estat destinat als fins que es marquen al programa.

 

Punts de suport

L’Ajuntament ofereix sessions informatives i diferents punts de suport per facilitar la  tramitació. Els dies 22 i 27 de març i 12 d’abril es faran reunions informatives a la Sala Coll Bardolet de l’edifici El Sucre de Vic a les 15.30 h de forma presencial i a les 19 h, en línia.  Per accedir cal unir-se a la sessió fent clic a l’enllaç.

Les famílies que ho necessiten també es podran adreçar al Servei de Suport digital de  l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC de la Biblioteca Pilarín Bayés) de dilluns a divendres d’11  h a 13 h, sense cita prèvia. També podran rebre suport per telèfon a través de l’OAC 360° de  dilluns a divendres de 8 h a 20 h i per WhatsApp, enviant un missatge al 646 821 721,  l’assistent digital del Servei del Departament de Benestar i Família, les 24 h del dia, amb  resposta abans de 48 h.

 

Vic, ciutat cuidadora

És el nou concepte per valorar el potencial de la ciutat de Vic, en aquest cas, com a  ciutat que ens cuida des del naixement fins a la mort. A través d’un vídeo divulgatiu, es fa valdre aquest concepte accentuant les persones i als agents que ajuden a tirar endavant  els projectes socials i d’atenció a la ciutadania.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Més de 50 concerts a Vila-seca en el marc de la FIM, el referent català en música emergent i familiar

Notícia següent

El Centre Cívic de Bonavista recupera el cicle de cinema gratuït ‘Crispetes’

Notícies relacionades