Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Vic limita l’ús de petards per Sant Joan i Sant Pere amb multes de 900 €

Avatar photo

L'objectiu de la campanya és evitar danys, i recordar que és important respectar a tots els ciutadans davant la pirotècnica

L’Ajuntament de Vic inicia una campanya informativa dels tipus de petards que es poden tirar per celebrar les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere, quan és tradició la celebració de les respectives revetlles i que el veïnat encengui fogueres i llenci petards o d’altres productes pirotècnics.

 

La regidora de Convivència i Seguretat, Elisabet Franquesa, recorda que és important seguir la normativa establerta per poder tenir unes revetlles segures. “L’objectiu de la campanya és evitar danys, i recordar que és important respectar a tots els ciutadans davant la pirotècnica”, ha remarcat.

 

Des de la Guàrdia Urbana es treballa per prevenir possibles danys i accidents. Per això els dies 23, 24 i 28 i 29 de juny queda prohibit tirar petards de categoria F3 a la plaça Major o del centre històric.

 

A la resta de places i espai públic de la ciutat caldrà seguir les següents indicacions tenint en compte les categories dels petards:

  • Petards de categoria FJ. Es poden tirar a mínim 1 metre de persones i mobiliari urbà.
  • Petards de categoria F2. Es poden tirar a mínim 8 metres de persones i mobiliari urbà.
  • Petards de categoria F3. Es poden tirar a mínim J5 metres de persones i mobiliari urbà. Estan prohibits a la plaça Major, places del centre històric i espais públics de concurrència de gent i convivència.

Per garantir la seguretat cal respectar una distància mínima de 150 metres respecte als centres hospitalaris per llençar petards i altres articles pirotècnics. Tampoc es poden fer esclatar en elements estructurals ni on puguin provocar molèsties a la resta de la ciutadania.

 

Es recorda que no es poden llençar coets ni petards a menys de 500 metres de zones boscoses, no es poden llençar mai petards contra ningú, no es poden encendre petards dins les cases, no es poden llençar ni manipular petards des de balconades ni finestres, no està permès llençar petards en el mobiliari urbà i als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals i tancar portes i finestres.

 

L’incompliment d’aquestes mesures es pot sancionar amb fins a 900 euros de multa.

 

A la nit activa el silenci

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de Vic promou una campanya preventiva per conscienciar dels efectes nocius per la salut dels sorolls nocturns. La campanya “A la nit activa el silenci” té l’objectiu de seguir promovent la bona convivència entre el veïnat en una època en què es fa més vida al carrer i a les terrasses.

Tal com destaca la regidora de Convivència i Seguretat, Elisabet Franquesa, els sorolls a la nit són un dels conflictes que poden perjudicar la convivència a l’estiu i per això es fomenta la campanya pedagògica que té la finalitat que es prengui consciència que el descans i la tranquil·litat també milloren la salut.

El material informatiu de la campanya estarà visible en diversos espais i parcs públics, llocs de pas d’oci nocturn i establiments d’oci nocturn, bars i restaurants per promoure el silenci a la nit de forma conjunta.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

14 − 11 =

Notícia anterior

Multes de fins a 3.000 € a Mollet pels petards fora dels horaris establerts

Notícia següent

L’Espai d’Opinió del Port de Tarragona valora la remodelació urbanística de l’APT

Notícies relacionades