Vic crea el grup motor per definir els usos de la zona adobera i el seu entorn

Avatar photo

El procés participatiu, que es presentarà properament, assegurarà diferents visions tenint en compte els límits i exigències que marca l’entorn i la sostenibilitat del nou espai al costat del riu

L’Ajuntament de Vic crea el grup motor per definir el procés participatiu sobre els usos de la zona adobera i el seu entorn. Fabiana Palmero, regidora d’Urbanisme, i Josep-Ramon Soldevila, regidor de Participació, van presidir ahir a la tarda la primera trobada d’un grup de treball que ajudarà a incorporar visions i idees sobre els usos dels espais públics, de manera que la zona es converteixi en un nou pol d’atracció vinculat al riu Mèder, un nou eix vertebrador i cohesionador.

Palmero va remarcar la voluntat que se segueixi desplegant el POUM, pioner en la incorporació de la salut en el planejament urbanístic, al mateix temps que es transforma el riu en un nou eix cultural on s’hi fomentin les activitats saludables. Per això, el riu enllaçarà la nova Biblioteca Pilarin Bayés, la Catedral, el Museu d’Art Medieval (MEV), les Adoberies amb el corresponent Centre d’interpretació, l’ACVic Centre d’Arts Contemporànies, l’Atlàntida i la zona de Genís Antel.

Durant la sessió es va exposar el projecte de remodelació de les dues adoberies i els usos previstos, els usos permesos segons l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en aquest punt de la ciutat, les properes intervencions a la zona segons el previst en el POUM, entre altres.

Properament es presentarà el procés participatiu consensuat amb el grup motor i que han d’assegurar que es puguin combinar les diferents visions (la perspectiva tècnica d’arquitectes i urbanistes, la perspectiva cultural, la perspectiva social de la ciutadania i la perspectiva institucional) segons els límits i exigències que marca l’entorn i la sostenibilitat ambiental d’un espai al costat del riu, tal com assegura Josep-Ramon Soldevila.

Les funcions del grup motor seran validar i redefinir el procés de participació; definir conjuntament accions i dinàmiques de recollida de propostes; organitzar i dinamitzar accions per recollir propostes d’usos, crear ponts amb altres xarxes, entitats i institucions; coordinar les fases del procés participatiu, les accions i les dinàmiques; dissenyar i portar a terme accions; fer divulgació del procés i implicar a més persones; fer el seguiment i calendaritzar el procés, entre d’altres.

Diferents perspectives en un únic grup motor

· La perspectiva tècnica d’arquitectes i urbanistes que coneixen els límits en els que es mouen les alternatives possibles i s’hi incorpora l’experiència acumulada.

· La perspectiva cultural, en consonància amb el Pla d’Acció Cultural (PAC), que permeti fer aflorar la ciutat antiga vinculada als oficis i a la història i poder-ho emmarcar amb la ciutat actual on les transformacions urbanes i els nous equipaments culturals i educatius van substituint les antigues fàbriques pelleteres.

· La perspectiva social de la ciutadania que aporta les opinions i desitjos de les persones que més directament es veuran afectades pel que s’acabi decidint.

· La perspectiva institucional que aporta la legitimitat dels que han estat escollits per representar a la ciutadania, tant els que participen als debats com els que no hi són presents.

· Els límits i les exigències que marca l’entorn i la sostenibilitat ambiental; més encara tenint en compte que ens situem en un entorn fluvial amb una sèrie de condicionants físics.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Igualada recupera la celebració de la Primavera Gran del 19 al 29 de maig

Notícia següent

Golf Costa Daurada presenta cinc noves sortides en MTB

Notícies relacionades