Dilluns, 15 d'abril de 2024
És notícia

Vic organitza la caminada popular Fent Camí!

Avatar photo
Serà el 10 de març i pretén sensibilitzar la població sobre el col·lectiu de les persones amb diversitat funcional

Vic acollirà amb una caminada popular que recorrerà els entorns de la ciutat i que comptarà amb tres recorreguts de diferent extensió. Tots ells estan adaptats per garantir l’accessibilitat i la participació de tots els col·lectius, independentment de les seves necessitats, ja que es tracta d’una jornada que organitza la Taula d’entitats de Diversitat Funcional de Vic amb col·laboració amb l’Ajuntament de Vic.

La proposta va sorgir la Unió Excursionista de Vic que, un any més, col·laborarà amb aquesta jornada inclusiva. Els itineraris començaran a les 10 del matí al pati de l’Escola Guillem de Mont-rodon (c/ Sant Miquel Xic, 2), on també finalitzaran, i giraran al voltant de l’entorn natural del riu Gurri.

Per a l’organització d’aquest esdeveniment es comptarà amb el suport de personal voluntari de diferents entitats de la Taula de Diversitat Funcional, com també de l’associació de veïns del barri dels Caputxins. Gràcies a la seva implicació es proporcionarà avituallament a tots els participants de la caminada i a més a més es podrà gaudir d’un bon entrepà un cop finalitzin la caminada.

A més, en cadascun dels tres recorreguts, les persones participants trobaran un punt on hauran de respondre unes preguntes breus que posaran el focus en la pluralitat de les persones a les quals representa Taula de Diversitat Funcional. Vol ser, així, una altra manera de visibilitzar aquesta realitat i trencar barreres entre la població.

La caminada popular Fent Camí! s’emmarca en la Festa de l’Esport de Vic, que tindrà lloc del 9 al 17 de març de 2024 en línia amb el compromís de l’Ajuntament de Vic de treballar per una ciutat més saludable, accessible i compromesa amb els drets i el benestar de totes les persones.

Com i quan fer les inscripcions

Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer en línia a través ciutadania.cat o també hi ha l’opció de fer-les presencialment a les seus de les mateixes entitats de la Taula de Diversitat Funcional.

  • ONCE (c/ Bisbe Morgades, 8). De dilluns a divendres de 9 del matí a 1 del migdia.
  • ADFO (c/ Sant Pere, 9). De dilluns a dijous de 2/4 de 9 del matí a 2/4 de 7 de la tarda, i els divendres de 2/4 de 9 a  2/4 de 3 de la tarda.
  • Osonament (c/ Josep Maria Selva, 2). De dilluns a dijous de 2/4 de 9 del matí a les 7 de la tarda, i els divendres de 2/4 de 9 del matí a les 3 de la tarda.
  • Fundació l’Esguard (c/ Sant Pere, 4). De dilluns a divendres de 9 del matí a les 3 de la tarda
  • Centre Cívic Santa Anna (c/ del Tagamanent, 1). De dilluns a divendres de 9 del matí a 8 del vespre.
  • CESS UVIC – UCC (c/ Miquel Martí i Pol, 1). De dilluns a dijous de 9 del matí a 2 del migdia.
  • Fundació Humanitària Dr. Trueta (c/ Narcís Monturiol, 31. Gurb). De dilluns a divendres de 8 del matí a 3 de la tarda.

El mateix dia de la cursa, una hora abans, també es podran fer inscripcions.

L’origen de Fent Camí!

El nom de la caminada “Fent camí” fa referència al compromís del conjunt de la ciutadania per garantir que totes les persones estiguin incloses en la vida social de la ciutat. Anteriorment, la Taula de Diversitat Funcional organitzava aquesta jornada al voltant del 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional. Després de fer una valoració amb les entitats, es va decidir traslladar-la al mes de març per tal que el clima pel que fa a les temperatures no fos un impediment per a la participació.

Taula d’entitats de diversitat funcional de Vic 

Des de l’any 2018 diverses entitats sense ànim de lucre que treballen per atendre persones amb diversitat funcional a la ciutat es reuneixen de forma conjunta amb l’Ajuntament de Vic. Es tracta d’un espai en el qual poden compartir preocupacions i treballar per fer de Vic una ciutat més oberta, així com millorar les condicions de vida de les persones amb diversitat funcional. La gran fita encara és que tothom, tingui o no una diversitat funcional, pugui participar en els actes programats i sigui conscient de l’existència d’aquesta pluralitat a la nostra ciutat.

La Taula d’entitats de Diversitat Funcional de Vic està formada per l’Associació Diversitat Funcional d’Osona (ADFO), Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona (AFMMO), Associació TDAH Osona, Agrupació de Sords de Vic i Comarca, Sírius Vic Centre per a l’Autonomia Personal, Associació TEA-Asperger d’Osona, Organització Nacional de Cecs Espanyols-Agència Administrativa de l’ONCE a Vic, Osonament, Fundació l’Esguard, Fundació Sant Tomàs i la Fundació Humanitària pel Tercer i Quart Món Doctor Trueta.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Science Market Day de Cambrils una bona experiència didàctica

Notícia següent

Terrassa dona el tret de sortida a la temporada artística de la Sala Muncunill

Notícies relacionades