Vic posa en marxa els aparcaments segurs de bicicleta al carrer

L'ús dels aparcaments segurs és gratuït i està limitat a les bicicletes registrades al sistema

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Amb l’objectiu de seguir treballant per una ciutat cada vegada més segura, saludable i sostenible, Vic ofereix aparcaments segurs de bicicleta de la ciutat. En aquest sentit, des d’aquest dimecres la ciutadania de Vic ja pot fer ús dels 3 aparcaments segurs de bicicletes.

 

Tal com destaca la regidora de Mobilitat, Fabiana Palmero, es van ampliant els aparcaments segurs de bicicletes per fomentar el canvi de mode de transport cap a la mobilitat activa i les pràctiques saludables.

 

Els nous aparcaments de bicicleta, ubicats a la Zona Esportiva, a l’Estació de tren, a mig camí cap a l’Estació d’autobusos i al Pare de Santa Anna, tenen 5 places cadascun, i es gestionen a través de l’aplicació mòbil PVerde, disponible tant per Android o iOS.

 

L’ús dels aparcaments segurs és gratuït i està limitat a les bicicletes registrades al sistema, que han de ser de persones majors de 14 anys. Els aparcaments són accessibles cada dia de l’any i el temps màxim d’estacionament és de 24 h consecutives.

 

Com registrar-se

  • Descarrega l’app gratuïta Pverde des de la PlayStore (Android) o AppStore (Apple) o accedeix a www.parkingverde.com.
  • Registra les teves dades personals.
  • Dona d’alta l’aparcament, clicant sobre l’aparcament de bicicletes de Vic, seguint les indicacions i acceptant les condicions.
  • Registra la teva bicicleta a l’apartat corresponent de l’aplicació.
  • Ja pots fer-ne ús clicant sobre l’aparcament mitjançant el botó de l’app.

 

Aparcaments segurs a l’Atlàntida

La instal·lació d’aquests aparcaments dona continuïtat a l’actuació que es va dur terme a l’aparcament de l’Atlàntida, oferint 20 places d’aparcament de bicicleta sota cobert i reforçant-ne la seguretat. Per poder deixar la bicicleta no cal registrar-se i es pot accedir per l’ascensor de l’aparcament. És important portar material per lligar la bicicleta.

 

Seguint amb l’experiència de dotar d’aparcament per a bicicletes a l’aparcament de l’Atlàntida, l’Ajuntament segueix treballant per estendre aquesta pràctica a altres aparcaments soterrats de la ciutat, ampliant així l’oferta d’aparcament per a bicicletes i promovent l’intercanvi modal i els desplaçaments modes actius per la ciutat.