Un miler d’alumnes de Manresa participen en les activitats d’Estiu del Pla de Millora d’Oportunitats Educatives

El regidor d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament de Manresa, Josep Gili Prat, ha assistit avui a una de les activitats que tenen lloc a les instal·lacions de l’escola Renaixença

El regidor d’Ensenyament i Universitat de l’Ajuntament de Manresa, Josep Gili Prat, ha visitat avui l’escola Renaixença  per assistir a l’activi tat Estiu Educatiu que es desenvolupa en aquest equipament amb la participació d’una quarantena d’alumnes de primària (de 6 a 12 anys) procedents de gairebé totes les escoles de la ciutat.

Paral·lelament, la mateixa activitat es realitza a l’escola Pare Algué amb 40 alumnes més. Es tracta d’una activitat més de la gran oferta de propostes que s’ofereixen a la ciutat aquest estiu en el marc del Pla de Millora d’Oportunitats Educatives (PEE-PMOE).

Tal com es va informar, l’Ajuntament de Manresa ha destinat al llarg del curs escolar 2020-2021 un total de 245.991 euros a la millora de les oportunitats educatives d’infants i joves, a través de tallers i activitats, extraescolars que tenen com a objectiu reduir les desigualtats educatives d’origen socioeconòmic. El finançament l’ha aportat el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per tal de reforçar l’actual Pla d’Entorn Educatiu de Manresa (PEEM) i poder atendre noves demandes sorgides arran de la crisi de la Covid-19.

El Pla de Millores d’Oportunitats Educatives (PMOE) s’ha dividit en dos àmbits d’actuació. Per una banda, es fan tallers d’estudi assistit que donen resposta personalitzada i acompanyen l’alumnat més vulnerable en l’adquisició de competències bàsiques, amb activitats que s’han desenvolupat durant el tercer trimestre del curs  (activitats científiques, música,  teatre, arts plàstiques, música, escacs, ioga, educació emocional o activitats TIC, en horari de  migdia o de tarda). Aquest pla ara es complementa  aquest  estiu amb activitats fisicoesportives, casals de lleure i activitats diverses d’educació en valors.

Un munt d’activitats educatives aquest estiu

Durant aquest mes de juliol, un miler d’alumnes de primària i secundària estan participant del projecte “Oportunitats educatives més enllà de l’escola”, coordinat per  la regidoria d’Ensenyament, en col·laboració de forma transversal amb les regidories de Joventut, Esports, Cooperació, Acció i Inclusió Social, Barris i Acció Comunitària.

Sota el paraigua i amb aquest finançament d’aquest projecte, diferents espais i equipaments de la ciutat estan acollint les activitats següents: Estiu Educatiu a l’escola Renaixença i l’escola Pare Algué, Aules Obertes d’estudi assistit, colònies esportives, torneig de futsal, torneig de futbol Cruyff Court, torneig de vòlei, taller de lettering; taller de percussió corporal, activitats de geolocalització i escape room; taller de periodisme, taller d’educació en valors, natació, teatre, arts plàstiques, estiu educatiu al Casal Educatiu al casal de les Escodines i contes a les biblioteques de la ciutat.

Totes les propostes compten amb alumnat de tots els centres educatius de la ciutat i tenen la voluntat d’oferir activitats de qualitat diversa i equitativa i l’objectiu de donar resposta a les necessitats i interessos personals de cada alumne i contribuir al seu èxit educatiu.