Troben el cadàver d’un mossèn desaparegut, el 2n en dies a Catalunya

A causa de l'avançat estat de descomposició, caldrà esperar els resultats d'ADN per confirmar la identitat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Els Mossos d’Esquadra han recuperat el cos sense vida d’un home al pantà de la Llosa del Cavall, al Solsonès, que podria ser el mossèn Xavier Castelló, de 78 anys, que va desaparèixer el novembre passat al santuari de la Mare de Déu de Lord. Uns pescadors van donar l’avís aquest diumenge pels volts de les quatre de la tarda en veure el cos surant al pantà, al terme municipal de Navès.

 

El punt era de molt difícil accés i finalment el dispositiu de recuperació es va fer aquest dilluns amb l’helicòpter dels Mossos i la unitat aquàtica. A causa de l’avançat estat de descomposició, caldrà esperar els resultats d’ADN per confirmar la identitat, però els Mossos veuen molt probable que sigui el mossèn.

 

L’home, de 78 anys i resident al seminari de Solsona, va desaparèixer el 17 de novembre de l’any passat a la zona del santuari de la Mare de Déu de Lord a Sant Llorenç de Morunys on va anar a passar el matí, però no va tornar. Durant els següents dies es van organitzar dispositius de recerca amb efectius de Bombers, Mossos, GRAE i voluntaris, entre d’altres, per intentar localitzar-lo. El 22 de novembre es va suspendre la recerca terrestre després de revisar el perímetre del pantà i a l’espera de nous indicis.

 

Es tracta del segon eclesiàstic mort en circumstàncies similars en els últims dies, ja que el passat 13 de març també es va trobar el cos d’un capellà, també de 78 anys, desaparegut a Osona. En aquell cas, però, la desaparició només va durar unes hores, ja que el cos va aparèixer poc després en una zona de difícil accés.