Torna a Manresa la Fira de Setembre, el cap de setmana del 30 de setembre i 1 d’octubre

El certamen compartirà enguany l’espai amb vehicles d’ocasió que completaran l’oferta

temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts

La Fira de Setembre tornarà el cap de setmana del 30 de setembre i 1 d’octubre al segon tram del Passeig Pere III i a la plaça Neus Català Pallejà de Manresa, on més d’una setantena d’expositors compartiran els seus productes i serveis amb els visitants en aproximadament 240 metres quadrats. La fira estarà operativa el dissabte 30 de setembre de 10 a 21 h, i el diumenge 1 d’octubre de 10 a 20 h.

Amb més expositors i metres lineals que l’edició anterior, la fira comprèn diferents sectors, mostrant una gran quantitat de productes d’alimentació i cosmètica artesana, tèxtil, bijuteria, joieria i objectes fets a mà, automoció, entre altres.

La fira va néixer el setembre del 2020, després que la pandèmia hagués impedit la celebració de diferents certàmens. Així, va esdevenir un dels primers punts de trobada de la nova normalitat i, amb el temps, s’ha anat consolidant com a la fira que posa al punt final a l’estiu i dona pas a la tardor. Està organitzada per l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa i compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Manresa.

En aquesta edició, la Fira de Setembre suma nous espais i acull la Fira del Vehicle d’Ocasió, coordinada pel grup d’Automoció de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa. El Passeig Pere III i la plaça Espanya s’ompliran durant el mateix cap de setmana, de 10 a 20 h, amb més de 250 vehicles de tot tipus de 13 concessionaris de la comarca, oferint uns preus especials durant l’esdeveniment. El ventall de varietats compta amb vehicles de gerència, km0 i de cortesia, entre altres, tots ells revisats i amb garantia. Durant la fira se sortejaran 3.000 euros en premis entre aquelles persones que comprin un vehicle durant el cap de setmana.

Podeu consultar més informació a firamanresa.cat.

Afectacions de trànsit

Amb l’objectiu de garantir  la seguretat dels vianants i l’accés amb fluïdesa amb el transport públic de viatgers al centre de la ciutat i del trànsit de vehicles privats, durant la fira l’Ajuntament de Manresa farà un dispositiu especial de mobilitat al Passeig Pere III, des de la plaça de l‘Onze  de Setembre fins a la Muralla Sant Domènec,  atesa la implantació dels expositors i parades.

Les afectacions a la mobilitat al centre de la ciutat seran les següents:

A partir de dissabte 30 de setembre a les 7 h i fins diumenge 1 d’octubre a les 22 h, es tallarà el trànsit de vehicles a:

 •  1r tram de Passeig Pere III, de carrer Guimerà a Muralla Sant Domènec, ambdós costats.
 •  2n i 3r tram de Passeig Pere III, de plaça de l’Onze de Setembre a carrer Guimerà (amb plaça Espanya inclòs), costat dret (costat carrer Primer de Maig, Institut Lluís de Peguera, Correus, carrer Soler i March, … )
 •  Carrer Primer de Maig (es mantindrà l’accés al pàrquing Balsena i als gual des de la rotonda de carrer Carrasco i Formiguera).
 •  Carrer Soler i March (es mantindrà l’accés i sortida del carrer Maurici Serrahima dels del carrer Carrasco i Formiguera).

Els vehicles que circulin per Passeig de Pere III a l’alçada de la plaça de l’Onze de Setembre i en direcció a plaça Espanya i carrer Guimerà es desviaran per Passeig Pere III costat esquerre (costat Edifici Sindicats, carrer Canyelles, Pàrquing La Farola, carrer Guimerà, carrer Circumval·lació). L’accés de vehicles al Passeig de  Pere III costat esquerra es realitzarà des de la plaça de l’Onze de Setembre atès que s’invertirà de sentit de circulació del lateral de Passeig Pere III entre la plaça de l’Onze de Setembre i la plaça Espanya.

Es prohibirà l’estacionament de vehicles a:

 •  2n i 3r tram del Passeig Pere III, de plaça de l’Onze de Setembre a la plaça Neus Català Pellejà (amb plaça Espanya inclosa), tots 2 laterals.
 •  Carrer Primer de Maig.
 •  Carrer Guimerà, tram entre plaça Neus Català Pallejà i carrer Carrió.

Els usuaris dels guals situats dins la zona de restricció de trànsit, tant dissabte 29 com diumenge 1, hauran de sortir abans de les 9 h i podran tornar a accedir-hi a partir de les 22 h (de 9 h a 22 h no es podrà accedir ni sortir dels guals):

 • Els usuaris dels guals del 1r tram de Passeig Pere III costat Edifici Casino podran accedir per carrer Arquitecte Oms.
 • Els usuaris dels guals de carrer Primer de Maig podran accedir i sortir per la rotonda del carrer Carrasco i Formiguera.
 •  Els usuaris dels guals del carrer Guimerà, tram entre plaça Neus Català Palleja i carrer Carrió, podran accedir i sortir per la cruïlla amb el carrer Carrió.

El Servei Bus Manresa de transport públic urbà és veurà afectat pels desviaments de trànsit establerts. Consulteu afectacions del servei a través del web www.manresabus.com  o bé al telèfon 93 875.71.50.

Els serveis de transport públic interurbà modificaran els seus recorreguts d’acord als talls de trànsit establerts. La parada de serveis interurbans de plaça Espanya quedarà anul·lada tots dos dies. Consulteu afectacions als serveis a través del telèfon 93.874.68.00 (Estació d’autobusos).

Les àrees de recollida de residus afectades per la implantació de la fira són les següents:

 • Àrea de carrer Guimerà núm. 72-74 es traslladarà al carrer Carrasco i Formiguera núm. 2-4
 • Àrea de carrer Guimerà núm. 60-62 es traslladarà al Passeig Pere III núm. 40-46
 • Àrea de Passeig Pere III núm. 45 es traslladarà al Passeig Pere III núm. 40-46
 • Àrea de Passeig Pere III núm. 55A es traslladarà al Passeig Pere III núm. 40-46
 • Àrea de Passeig Pere III núm. 57A es traslladarà al Passeig Pere III núm. 52-54
 • Àrea de plaça Espanya núm. 1 es traslladarà al Passeig Pere III núm. 52-54