Dilluns, 22 d'abril de 2024
És notícia

Talarn felicita Solsona per la nova caserna de la Policia Local

Avatar photo
La inauguració de la nova comissaria suposa la culminació d’un projecte que es va endegar l’any 2019

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest divendres la inauguració de les noves dependències de la Policia Local de Solsona, un acte durant el qual el president ha posat en valor la tasca dels agents locals com a pilars sobre els quals es fonamenten la convivència i la cohesió socials.

Talarn ha felicitat l’Ajuntament de Solsona per haver pogut posar en marxa aquesta nova caserna que permetrà deixar enrere la situació de precarietat en què treballaven els agents de la Policia Local, un cos que, més enllà de ser un servei de seguretat, “és un dels pilars sobre els quals es fonamenten la convivència i la cohesió d’una ciutat com Solsona”, ja que la proximitat i el coneixement directe entre agents i ciutadania aporta confiança, possibilitat de previsió de possibles conflictes i capacitat de mediació.

És per això que, segons Joan Talarn, el fet de disposar d’unes instal·lacions adequades garanteix la comoditat dels treballadors, a la vegada que també facilita que les persones que hi són ateses ho facin amb unes condicions de dignitat idònies, amb la qual cosa s’aconsegueix “un millor servei envers la ciutadania de Solsona”. Finalment, ha destacat que Solsona ha sabut potenciar el seu patrimoni ubicant la caserna en un edifici de valor patrimonial, amb la qual cosa no només salvaguarda el patrimoni, sinó que ho fa donant-li un sentit i una segona vida.

Prèviament a la inauguració, el president de la Diputació ha estat rebut a l’Ajuntament amb una Galejada dels Trabucaires de Solsona, en un acte en què també hi han estat presents l’alcaldessa Judit Gisbert; la diputada Elis Colell; el president del Consell Comarcal del Solsonès, Benjamí Puig; el director general de Coordinació de les Policies Locals, Marc Costa; i la regidora de Governació, Esther Espluga, a més d’altres membres de la corporació municipal.

Des de l’Ajuntament s’han traslladat a peu a la nova Comissaria de la Policia Local, ubicada al carrer Llobera i que dona a la plaça de Sant Pere, on han estat rebuts per Josep Garcia, caporal cap de la Policia Local; Laura Moreno-Chinchilla, jutgessa del Jutjat de 1a Instància i Instrucció de Solsona; Montse Farràs, arquitecta responsable del projecte; Alícia Moriana, comissària cap de la Regió Policial Central; Marc Antoni Minguella, inspector cap de l’ABP Solsonès; i Jordi Solé, caporal cap en funcions del Parc de Bombers de Solsona. Després de descobrir la placa inaugural, han efectuat un recorregut per les instal·lacions amb explicacions a càrrec de Montse Farràs i Josep Garcia. Cal destacar que durant tot el dia s’ha fet una jornada de portes obertes.

La inauguració de la nova comissaria suposa la culminació d’un projecte que es va endegar l’any 2019 i que servirà per resoldre el problema d’espai que tenien les anteriors dependències, ubicades sota l’edifici de l’Ajuntament, amb accés pel carrer de la Regata, que havien quedat petites i obsoletes.

El cos passa ara a disposar d’una comissaria a la banda de migdia del nucli antic, amb una planta baixa de 143 metres quadrats on hi ha un espai d’atenció al públic, dos despatxos administratius, una sala de reunions i vestidors. Unes escales interiors comuniquen amb una planta semisoterrània d’uns 135 metres quadrats amb sortida al Vall Calent, destinada a arxiu, garatge i magatzem. Es considera una distribució funcional i adequada a les necessitats del cos, actualment integrat per catorze efectius.

L’actuació, executada per Gestió d’Obres i Serveis Sostenibles (GEOSS), ha tingut un cost de 259.903 euros i ha estat finançada en un 63% mitjançant una subvenció de la Diputació de Lleida, i la resta amb recursos propis de l’Ajuntament. Aquest import se suma als 166.000 euros que el consistori va invertir, al 2019, per a l’adquisició de l’immoble.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Alemanya legalitza la possessió i el consum de cànnabis amb limitacions

Notícia següent

Freixanet demana a Larrosa que enllesteixi els tràmits pendents de la nova estació d’autobusos

Notícies relacionades