Judit Gisbert serà la nova alcaldessa de Solsona

El traspàs es farà efectiu al setembre després de la Festa Major

David Rodríguez i Judit Gisbert a l'Ajuntament de Solsona. CEDIDA

La fins ara tercera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Solsona, Judit Gisbert, es convertirà en la primera alcaldessa de la ciutat després de rellevar en el càrrec David Rodríguez, que ha estat nomenat secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran. Segons informa el consistori, el traspàs es farà efectiu al setembre, passada la Festa Major.

Gispert va entrar a l’Ajuntament arran de les darreres eleccions municipals com a regidora d’ERC. Des d’aleshores assumeix les àrees de Cultura, Educació, Igualtat i Salut. La sortida de Rodríguez de l’executiu comportarà que l’exregidora de Governació i Educació Isabel Roca torni al consistori, mentre que Ramon Montaner passarà a ser portaveu dels republicans.

En una roda de premsa conjunta, Rodríguez s’ha mostrat convençut de la preparació de Gisbert per assumir el càrrec i ser una “bona alcaldessa”. Durant la primera meitat de mandat “ha demostrat la seva gran capacitat de treball i la seva vocació pública, a més de ser una persona intel·ligent, que s’ha familiaritzat amb facilitat amb els mecanismes interns del consistori”, ha afegit el batlle. A més, també creu que “a Solsona ara toca tenir una dona al capdavant de l’Ajuntament.

La nova alcaldessa assegura que entoma la nova responsabilitat amb il·lusió. “Evidentment, vaig entrar a la política municipal com a regidora sense preveure arribar a l’alcaldia. Però les circumstàncies m’hi ha portat i els sentit del deure envers la ciutadania m’empeny a acceptar el repte. També ha posat de relleu l’oportunitat de tenir un solsoní en un lloc d’alt càrrec a la Generalitat: “És una millora per a la comarca i suposa un gran benefici per a Solsona”.

Amb l’objectiu de fer un relleu “tranquil”, Rodríguez i Gisbert s’han proposat treballar colze a colze durant els mesos de juliol i agost. Per això, abans de juliol se celebrarà un ple extraordinari per aprovar la dedicació exclusiva de Gisbert per “anar submergint-se en les funcions del càrrec”.

Quant a la reorganització de l’executiu, asseguren que hi haurà pocs canvis. Gisbert mantindrà, per ara, les regidories de Cultura, Educació, Igualtat i Salut. Rodríguez, per la seva banda, continuarà al capdavant de Governació fins que es faci efectiva la seva renúncia. Sí que es delegarà la regidoria d’Afers Socials a Joan Parcerisa, regidor d’Esports, Joventut, Transparència i Participació, Comunicació i Noves Tecnologies. Així mateix, el grup municipal d’ERC nomenarà Ramon Montaner nou portaveu.

Una conseqüència directa del comiat de Rodríguez serà l’entrada de l’exregidora Isabel Roca, número 8 a la llista dels republicans a les últimes eleccions municipals. Va ser regidora de Governació entre el 2011 i el 2015 i d’aquesta mateixa àrea i la d’Educació el mandat passat.