Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

Solsona sol·licitarà el traspàs d’un tram de la carretera de la Llosa

Avatar photo
El govern municipal vol agilitzar així la construcció d’una rotonda a l’altura de l’Escola El Vinyet

A fi d’agilitzar la construcció de la nova rotonda que la Diputació de Lleida té projectada a la carretera Lv-4041 a l’altura de l’Escola El Vinyet, el Ple de l’Ajuntament de Solsona votarà aquest dijous sol·licitar a la Secretaria d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat el traspàs de titularitat d’un tram de la carretera de la Llosa del Cavall (C.462z). La sessió, de caràcter ordinari, se celebrarà a dos quarts de vuit del vespre.

Just quan es compleixen vint-i-cinc anys de l’obertura de la carretera que la Generalitat va fer construir en paral·lel a les obres de l’embassament, el consistori solsoní considera necessari que se li delegui un tram d’1,350 quilòmetres des de l’encreuament amb la carretera LV-4241. Són tràmits administratius que han de permetre desencallar les obres de la rotonda projectades des de fa més de dos anys per la Diputació de Lleida i que han de garantir la seguretat de la mobilitat a l’entorn de l’escola. L’Ajuntament condiciona l’acceptació de la propietat del vial a una sèrie d’actuacions prèvies per part de la Generalitat, entre les quals hi ha el reasfaltatge del tram i la senyalització i condicionament dels accessos, especialment el del cementiri. 

Lleugera recuperació poblacional

En tractar-se del primer Ple de l’any, com és habitual, dijous també s’ha d’aprovar la renovació del padró municipal d’habitants. En aquest cas, s’ha de fer en data de primer de gener de 2023, d’acord amb les xifres oficials de població comunicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) el novembre passat. El municipi va entrar en el 2023 amb 9.171 habitants, 40 més respecte de l’any anterior, capgirant el retrocés poblacional del 2022 i recuperant la xifra del 2021. A dia d’avui, al padró hi ha registrats 9.559 habitants, una dada extraoficial que s’haurà de validar una vegada l’INE consolidi les xifres amb altres registres al llarg de l’any. 

La sessió d’aquest dijous també votarà avançar una setmana el Ple ordinari de març per evitar convocar-lo en Dijous Sant, vigília d’un festiu. Es proposa programar-lo per al dijous 21. 

Ordre del dia del Ple de 25/01/2024:

  1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior
  2. Revisió anual del padró municipal d’habitants a primer de gener de 2023
  3. Traslladar el Ple ordinari del març de 2024 en coincidir amb Dijous Sant
  4. Delegació de la Generalitat a favor de l’Ajuntament de Solsona de la titularitat de la carretera c-462z (Llosa del Cavall)
  5. Informes i resolucions
  6. Precs i preguntes

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

A l’hospital un treballador ferit atropellat per un tractor

Notícia següent

Mor un jove en precipitar-se des d’un edifici de Badalona

Notícies relacionades