Solsona reparteix avui 1.465 euros en les obres de pintura premiades de la Festa Major

El barceloní Abel Florido rep el primer premi amb una aquarel·la de la plaça de Sant Joan

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Aquest vespre la regidoria de Cultura de Solsona repartirà els 1.465 euros en premis en metàl·lic del 42è Concurs de pintura ràpida de la Festa Major, com sempre sobre Solsona i el seu entorn. El primer premi (500 euros) el rebrà una aquarel·la d’Abel Florido (Barcelona, 1963) de la plaça de Sant Joan.

El segon premi (400 euros) serà per a l’artista Lluís Puiggrós (Sant Joan de Vilatorrada, 1970), guardonat també l’any passat, per una pintura acrílica del carrer dels Dominics; el tercer (315 euros), per a una aquarel·la pintada des del Molí dels Capellans de Yolanda Urango (Pont de Vilomara, 1964), mentre que el quart premi (250 euros) reconeix l’acrílic d’Aleix Albareda (Solsona, 1973), una obra titulada “Les cinc bugades de Terceries” –el solsoní és cada any un dels favorits de la convocatòria.  

Les bases del Concurs de pintura ràpida de la Festa Major de Solsona s’han modificat, a petició d’alguns artistes participants l’any passat, després que quedessin desertes algunes categories. Així, enguany s’han eliminat els reconeixements especials d’aquarel·la i local –per la baixa participació de pintors solsonins– i s’han agrupat en quatre únics premis. El jurat, integrat per artistes que no concorren a la convocatòria, ha fet noves propostes per a properes edicions per reduir el nombre de premis i augmentar-ne la dotació. 

Exposició fins al 7 d’octubre

Aquest any ha incrementat la participació en el concurs respecte a l’any passat amb un total de disset artistes. El conjunt de les obres es pot veure exposat al saló de les Homilies d’Organyà de la biblioteca Carles Morató fins al 7 d’octubre en l’horari d’obertura de l’equipament.