Solsona recorda la necessitat de preservar els drets dels infants il·luminant l’ajuntament de blau

Aquest dissabte, un any més, l’Ajuntament s’afegeix a la commemoració del Dia universal de la infància

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El consistori solsoní s’il·luminarà de color blau aquest dissabte quan es faci fosc per recordar l’obligació dels estats i la societat de preservar els drets dels infants i garantir-ne la millora de la qualitat de vida, coincidint amb la commemoració del Dia universal de la infància.

El 20 de novembre es commemora l’aprovació de la Declaració dels drets del nen el 1959 i l’adopció, per part de l’Assemblea General de les Nacions Unides, de la Convenció sobre els Drets de l’Infant trenta anys més tard.

L’objectiu d’aquesta efemèride és recordar a la ciutadania que els infants són el col·lectiu més vulnerable i que més pateix les crisis i conflictes del món. Entre els drets oficialment reconeguts per la Convenció hi ha la preservació de la identitat; la llibertat d’expressió, pensament i consciència; la responsabilitat dels pares; la protecció contra el maltractament; la salut; l’educació o l’esbarjo.

A Solsona el febrer del 2010 va crear-se el Consell d’Infants i Adolescents amb els objectius de promoure la participació de la mainada en la vida pública de la ciutat, apropar-la als valors de la democràcia, fomentar hàbits dialogants i, alhora, sensibilitzar la població adulta sobre els drets de la infància.