Solsona recull productes de primera necessitat per Ucraïna

Els productes més necessaris són sacs de dormir (calents o gruixuts), màrfegues i piles de qualitat

A partir d’avui i almenys fins divendres, Solsona recull productes de primera necessitat i de primers auxilis per fer arribar a Ucraïna. L’Ajuntament es mobilitza per donar suport als combatents i la població afectada arran de la petició de membres de la comunitat ucraïnesa de la ciutat. Cada dia, si es recull suficient material, es durà a Guissona, des d’on diàriament surten vehicles amb material d’ajut.

Els productes més necessaris són sacs de dormir (calents o gruixuts), màrfegues i piles de qualitat. Però també fa falta material sanitari, com pomades o gels per a cremades; aigua oxigenada; povidona iodada (Betadine o similar); guants sanitaris, benes (10×15 cm o 15×5 cm) i analgèsics (paracetamol).

S’habiliten dos punts de recollida, almenys fins divendres: els matins, de dos quarts de nou a dos quarts de tres a l’ajuntament i les tardes, de quatre a vuit del vespre, a la Biblioteca Carles Morató. La setmana vinent es valorarà com continuar la campanya. La residència Hospital Pere Màrtir Colomés hi col·labora mitjançant capses de cartró.

El consistori solsoní fa una crida a la solidaritat davant d’un país europeu víctima dels atacs de les tropes russes des del passat 24 de febrer. Infraestructures hospitalàries han estat destruïdes pels bombardejos, la població civil ja ha rebut l’impacte directe de la guerra i material de primera necessitat comença a escassejar. Per aquest motiu serà benvinguda tota ajuda des de Solsona que se sumi a la de Guissona, un dels municipis amb la comunitat ucraïnesa més important de Catalunya. A Solsona hi ha prop d’una quarantena de ciutadans d’origen ucraïnès, que viuen amb angoixa aquest episodi bèl·lic.