El cicle ‘3 mirades’ de Solsona aborda els abusos sexuals en la infància

Aquesta serà la tercera edició del cicle 3 mirades

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Es calcula que un de cada cinc infants pateix abusos sexuals per part del seu entorn de confiança.

Les víctimes acostumen a quedar-se atrapades en sentiments com la culpa i la vergonya, que s’acaben traduint en silenci i tabú. Per estudiar com trencar aquest cercle, parlar-ne amb els nens i nenes i prevenir aquesta violència, el cicle 3 mirades de Solsona se centra enguany en els abusos sexuals en la infància.

El programa començarà dijous vinent, dia 24, amb una taula d’experiències, continuarà el primer de desembre amb la projecció de la pel·lícula Elisa K i es clourà el 15 de desembre amb una activitat adreçada al públic familiar.

Aquesta serà la tercera edició del cicle 3 mirades, una iniciativa de sensibilització de temàtica social impulsada pel Consell Comarcal del Solsonès, a través del Consell Supramunicipal de Serveis Socials, i l’Ajuntament de Solsona amb la col·laboració de la Biblioteca Carles Morató.

Taula d’experiències amb tres supervivents

El dia 24 de novembre a les set de la tarda, al saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató de Solsona tindrà lloc la taula amb la participació de Mònica Morlans, Carme Diaby i Àlex Font, tres supervivents d’abusos i membres de l’associació Carme Diaby.

S’hi posarà veu a les dificultats a les quals van haver de fer front aquestes persones i s’hi traçarà estratègies que la població pot aprendre per transformar la societat i trencar el tabú.El primer de desembre a les nou del vespre, el teatre comarcal projectarà la pel·lícula catalana Elisa K (2010), dirigida per Judith Colell i Jordi Cadena i amb la participació d’Aina Clotet i Nausicaa Bonnin.

Explica la història d’Elisa, una nena a punt de fer onze anys, a qui un amic del seu pare li canvia la vida sense que ningú no se n’adoni fins al cap de catorze anys.

Eines per a infants i famílies a través dels contes

L’última proposta consistirà en una sessió de contacontes recomanada al públic a partir de 6 anys.

Alba Mascarella, rapsoda i narradora, contarà diversos contes que tracten el tema dels límits i sobre què fer amb els secrets que fan sentir malament. És una activitat pensada per donar eines tant als infants com a les famílies. Serà el 15 de desembre a dos quarts de sis de la tarda al saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató.

Aquesta iniciativa té el suport de la Diputació de Lleida, a través del Pla econòmic als consells comarcals per a la promoció de les polítiques d’igualtat i la incorporació de la perspectiva de gènere i dels drets de no discriminació de les persones LGBTI, i del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.