Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

S’obre el primer tram del nou carril bici d’Igualada

Avatar photo

Des d’aquest divendres, 20 d’octubre, ja es pot circular en el primer tram del carril  bici que s’està construint a Igualada que unirà la ciutat de sud a nord.  Concretament el tram que ja s’ha finalitzat és el de l’avinguda de Balmes que és  on es troba el començament d’aquest carril. Les obres van iniciar-se al mes de  setembre per tal d’assegurar que durant la campanya de Nadal, ja haguessin  acabat 

El nou carril bici és bidireccional i estarà situat sempre a la dreta de la calçada,  en sentit del trànsit. En el primer tram de l’avinguda de Balmes, el carril per la  circulació de vehicles queda situat a l’esquerra. Al centre, separat per dues línies  de protecció que dividiran els tres espais, s’ha creat un carril lineal d’aparcament  i on s’hi ubicaran, també, els serveis com ara els contenidors o espais de càrrega i descàrrega. 

Les obres segueixen de forma paral·lela en els altres trams 

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de construcció en d’altres trams del  carril bici, concretament en el de l’entorn del Canaletas i el Parc Central, una de  les zones que connectarà el carril bici amb el polígon i el complex esportiu de  Les Comes. 

Les obres d’actuació del carril bici també han permès aquesta setmana realitzar  els treballs per fer d’un únic sentit de circulació del carrer de Capellades que ara  té un sol carril, amb aparcament als dos costats separats de la via de circulació  per dues franges que doten de més comoditat i protecció la via. 

Les obres també segueixen entre l’Avinguda dels Països Catalans i el carrer de  Salvador Espriu, una de les parts del tram final del carril que connectarà amb  l’espai esportiu de Les Comes.  

Un carril bici que uneix la ciutat de sud a nord 

El nou carril bici farà una mica més de 1,5 km, que amb uns trams de 200m.  connectarà la resta de carrils ja existents a la ciutat creant un carril segregat de  2,5 km. Aquesta millora soluciona una demanda de les associacions ciclistes i  una necessitat detectada amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, connectar la ciutat de Sud a Nord, dividia en tres terrasses, amb el pendent més lleuger  possible. El carril completat unirà l’escola Pia, l’escola Garcia Fossas i l’escola  Maristes amb la ciutat esportiva de Les Comes; però també amb l’Hospital  Universitari d’Igualada, la zona industrial de la ciutat i diferents zones comercials,  de restauració i d’oci de al ciutat entre d’altres. 

El projecte de construcció del carril bici compta amb un pressupost de  807.402,21 euros dels quals, 700.000,00 euros provenen del marc del Pla de  Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea  – Next Generation EU, amb la col·laboració del Ministeri de Sanitat, la Federació  Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i la Xarxa Espanyola de Ciutats  Sostenibles (RECS).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 × three =

Notícia anterior

Surt a licitació el projecte de galeria de tir de la comissaria de la Guàrdia Urbana de Tarragona

Notícia següent

La Fira Freak Show arriba a Mont-roig del Camp amb novetats per a les persones amants del terror

Notícies relacionades