Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

Visita guiada al refugi antiaeri del Renaixença, aquest diumenge

Avatar photo

Amb motiu de l’aniversari dels bombardeigs de l'aviació franquista sobre Manresa

Aquest diumenge 22 de gener, a les 11 i a les 12 h, es faran visites guiades al Refugi antiaeri del Grup Escolar Renaixença (carrer del Canonge Muntanyà, s/n) i a l’exposició permanent “Manresa. I la mort va caure del cel. Els bombardeigs a finals de la guerra 1938/39” que hi ha instal·lada a l’interior.

Durant la Guerra Civil, l’aviació franquista, ajudada per la de Hitler i de Mussolini, va executar els bombardeigs sistemàtics contra una població civil indefensa que van provocar més de 5.000 morts arreu de Catalunya. Va ser una terrible novetat practicada per tal d’anorrear l’enemic físicament i psicològicament a partir del terror. Els bombardeigs sobre Manresa van ser els dies 21 de desembre de 1938 i 19 de gener del 1939 i van provocar la mort d’un mínim de 35 persones. El dia 24 de gener les tropes franquistes van entrar a Manresa.

Aquests atacs sobre la població civil es van produir en un moment en què la guerra ja estava del tot decidida a favor del bàndol revoltat contra la República, per tant, militarment resulta completament injustificada la mort de tantes víctimes innocents. Només s’entén com una mostra de la brutalitat amb què es va imposar la dictadura franquista.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

seven + 20 =

Notícia anterior

Torredembarra recupera el servei d’informació de consum

Notícia següent

12 anys de presó contra un home per agredir sexualment a la neboda

Notícies relacionades