Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

La recollida d’escombraries porta a porta ja és una realitat a Vic

Avatar photo
El 22 de maig va ser el dia d’inici d’aquest nou model de recollida, que afecta un total de 976 habitatges

La fase 2 del nou model de recollida per a la ciutat de Vic ja és una realitat. Aquesta nit passada va començar la recollida del porta a porta als 976 habitatges de Sentfores – La Guixa i als barris de Sant Llàtzer i Quatre Estacions. Entre les 8 i les 10 de la nit, es van poder veure els primers cubells del porta a porta als carrers de la ciutat i els primers camions que hi circulaven per fer la recollida.

La regidora de Medi Ambient, Ester Coma, que va acudir en persona a la zona, va destacar l’expectativa que ha generat l’inici del porta a porta, ja que alguns veïns s’esperaven al seu carrer per veure com es recollien els residus: “Ha sigut un començament tranquil perquè tot just ahir encara hi havia contenidors i la resta es va poder llançar, però el veïnat també està pendent de com avança tot plegat i, en general, està content i entusiasmat”. La regidora va conversar amb persones que tenien dubtes o qüestions i va recordar que el cubell “s’ha d’ubicar a la vorera, a l’espai públic, perquè el servei de recollida no hagi d’accedir als espais privats”.

Amb el porta a porta, l’Ajuntament de Vic pot eliminar la major part dels contenidors de la via pública, facilitar el reciclatge i evitar que el veïnat s’hagi de desplaçar, millorant els resultats de recollida selectiva i disposant d’una eina per aplicar taxes més justes. Aquest sistema permetrà incrementar de manera molt efectiva la qualitat i la quantitat de residus recollits selectivament.

 

Entrega dels kits

Va ser durant la setmana passada que es va fer l’entrega dels cubells: en total, es van entregar 663 kits dels 967 habitatges que faran el porta a porta. Entre dilluns i dimarts, en el Centre Cívic La Guixa es van repartir 183 kits, mentre que en els disseminats de Sentfores – La Guixa se’n van poder repartir 40.

Pel que fa al veïnat de Sant Llàtzer i Quatre Estacions, va poder anar a buscar els materials a la seu de XarxaVic al carrer Indústria, de dimecres a dissabte. Durant aquests quatre dies es van repartir 434 kits als habitatges dels barris i 6 de disseminats. Per a aquelles persones que no van poder anar a buscar el kit, s’han seguit repartint materials els dies 21, 22 i 23 de maig a XarxaVic.

Dies de recollida porta a porta

El calendari setmanal estableix tres dies de recollida orgànica, dos de recollida multiproducte i un de resta. Pel que fa a l’orgànica, es podrà treure els dimarts, dijous i diumenges, dies en els quals també es podrà treure el tèxtil sanitari amb una bossa a part, ja que es considera resta. El multiproducte es farà els dilluns i divendres, i la resta es podrà treure els dimecres. Els cubells s’han de treure entre les 8 i les 10 de la nit.

A més del porta a porta, els veïns podran continuar anant a la deixalleria del Polígon del Sot dels Pradals (carrer Mataró, 18) que està oberta de dilluns a divendres de 9 del matí a 2 del migdia i d’1/4 de 4 de la tarda a les 8 del vespre. Els dissabtes, l’horari és de 9 del matí a 2 del migdia.

Deixalleria mòbil

Pel veïnat de Sentfores – La Guixa, la deixalleria mòbil de Sentfores obre d’1 del migdia a 6 de la tarda i, el tercer dijous de cada mes, també es troba al barri de Sant llàtzer i Quatre Estacions (carrer Francesca Bonnemaison). A més d’aquestes ubicacions, la deixalleria mòbil se situa a diferents localitzacions de la ciutat entre 3/4 de 9 del matí i 2/4 de 2 del migdia i de 2/4 de 3 a les 7 de la tarda.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tortosa potenciarà turísticament les muralles amb un circuit cicloturístic

Notícia següent

Descobreixen una plantació de marihuana oculta al Polígon Sud de Cardedeu

Notícies relacionades