Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

De 24 anys de presó a només 3 per abusos sexuals a nens a Artés

Avatar photo

El condemnat podrà evitar entrar a presó a canvi de comprometre's a no cometre cap delicte en 5 anys

El cas contra el monitor d’un casal d’Artés (Bages) que se celebrava aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona finalment ha acabat en conformitat. Acusat de cinc delictes d’accés a menors amb finalitats sexuals, un delicte d’abús sexual, un delicte d’abús sexual continuat, i un delicte de determinació per participar en actes sexuals amb menors, inicialment el ministeri fiscal li demanava 24 anys de presó.

 

Després d’admetre els abusos, finalment la pena s’ha rebaixat a 2 anys i 11 mesos en un acord entre les parts. El jutge ha anticipat que suspèn les penes de presó després del compromís del jove de no cometre cap més delicte en cinc anys i també de realitzar un curs de formació sobre educació sexual.

 

Durant la vista, el jutge ha concretat que els acords a què han arribat les parts es tradueixen en tres mesos de presó, inhabilitació especial per treballar amb menors, llibertat vigilada i la prohibició de comunicar-se ni aproximar-se amb les víctimes a una distància de 500 metres pel delicte de determinació per participar en actes sexuals amb menors.

 

Pel que fa al delicte d’abús sexual se li ha imposat un any de presó i pel delicte d’abús sexual continuat un any i vuit mesos. Aquí s’hi sumen les mateixes prohibicions i inhabilitacions que en el delicte anterior.

 

Pels cinc delictes d’accés a menors amb finalitats sexuals l’acusat haurà de pagar sis mesos de multa a raó d’una quota de tres euros diaris per cadascuna de les víctimes. En total són 2.700 euros.

 

Pel que fa a la responsabilitat civil que també ha d’abonar l’acusat, s’ha acordat que caldrà que pagui 4.000 euros a una de les víctimes, 2.500 a una altra i 300 a la resta. En total, uns 8.000 euros.

 

El jutge ha accedit a la suspensió d’entrar a presó si l’acusat no comet cap delicte sexual en cinc anys, participa en un programa formatiu en matèria d’educació sexual i paga la responsabilitat civil en un termini màxim de 24 mesos. En referència a aquest concepte, l’acusat ha dit que podrà fer front als pagaments, ja que està treballant i també ha avançat que ja ha consignat 6.000 euros al jutjat. El jutge ha advertit que en cas que algun d’aquests condicionants no es doni, es revocarà la suspensió d’ingrés a presó.

 

L’acusat exercia un rol de superioritat i els controlava emocionalment

Segons l’escrit de les conclusions que va presentar el Ministeri Fiscal, l’acusat va utilitzar aplicacions com Whatsapp, Instagram i Snapchat per mantenir converses amb alumnes de tipus sexual. Hi parlava cada dia i amb “ànim libidinós”.

 

Així per exemple, convidava els menors a explicar les seves experiències sexuals, els explicava pràctiques que desconeixien o els animava a realitzar-ne tot exercint un “rol de superioritat i control emocional que els feia sentir malament i rebutjats si no el contestaven en els mateixos termes o l’ignoraven”.

 

En alguns casos, a més, va fer videoconferències per fer pràctiques sexuals o els va dir de quedar per despullar-se o dormir junts. També va fer tocaments i propostes sexuals de forma individual a alguns d’ells aprofitant que estaven a càrrec seu durant algunes sortides.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

two + 1 =

Notícia anterior

Neurona Fest, el primer festival de comèdia i ciència arrenca a Altafulla

Notícia següent

Ferit greu un treballador en caure en un edifici en obres a Cornellà

Notícies relacionades