Quatre joves fotògrafs de Manresa exposen a l’Espai Jove Joan Amades

Les obres de Roc Tubau Llansó, Lau Lliró Brunet, Carina Romero Chaparro i Pol Ribera Guàrdia es poden visitar fins al 28 de febrer

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Quatre joves fotògrafs manresans exposen a partir d’avui les seves obres a l’Espai Jove Joan Amades en el marc del cicle “Joves Creadors 2022”, organitzat conjuntament per Foto Art Manresa i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa. L’exposició es podrà visitar fins al 28 de febrer, els dilluns, dimarts i dijous de 9 a 14, i de dilluns a divendres de 16 a 19 h.

 

Aquesta és una exposició itinerant. El desembre passat va iniciar el seu recorregut al Centre Cívic Selves i Carner. Un cop finalitzada la seva estada durant aquest mes de febrer al Joan Amades, es podrà visitar al Casal de les Escodines (C/ Sant Bartomeu, 50), durant el mes de març vinent.

 

Els joves fotògrafs de l’edició d’enguany de Joves Creadors són els següents:

 

Roc Tubau Llansó, de 17 anys i de Manresa

Des dels 11 anys va mostrar interès cap a tot allò que tenia cables, reproduïa so o captava imatges. Va començar a experimentar amb un parell de càmeres del seu pare i va descobrir que, a través de la imatge, podia expressar una gran quantitat de coses increïbles a través de la imatge.

 

Actualment, estudia un grau de vídeo-discjockey a Barcelona per tal de buscar eines i coneixements sobre el món comunicatiu. Amb la fotografia, vol impactar i fer reflexionar sobre coses que, a vegades, les parlem, però no les sentim. En un futur li agradaria anar a buscar aquests moments fotogràfics a països del Tercer Món.

 

Les imatges exposades a l’exposició  estan classificades en tres línies: joventut actual, natura i societat. La classificació serveix per donar una petita harmonia entre elles.

 

Lau Lliró Brunet, de 18 anys i de Manresa

L’afició per la fotografia va començar-li fa cinc anys. Actualment, està estudiant un grau superior de fotografia i audiovisuals i, professionalment, voldria dedicar-se al món dels audiovisuals (fotografia, vídeo o cinema).

 

A la mostra fotogràfica, el Roc i el Lau presenten algunes obres conjuntes. Són amics i quan tenien 14 anys es van animar a recórrer tot Manresa buscant missatges per captar de la ciutat. Des de llavors, cap dels dos s’ha  separat de les càmeres.

 

Carina Romero Chaparro, de 29 anys i de Manresa

Biòloga de professió i artista de cor. La fotografia li permet unir les seves dues grans passions per tal de plasmar la naturalesa, els organismes i els paisatges que ens envolten. Aquesta afició l’apropa cada vegada més al món de la fotografia naturalista.

 

Pol Ribera Guàrdia, de 29 anys i de Manresa

Després de cursar audiovisuals i construir una carrera professional en el món de l’animació, ha trobat en la fotografia un aliat per retratar el món que l’envolta, com a afició.

 

La sèrie de fotografies que s’exposen, realitzades conjuntament per Carina Romero i Pol  Ribera, estan preses entre el gener i abril de 2022 a Xile, un país de contrastos i paisatges diversos.