PSC Manresa: “Els treballadors i les treballadores de l’Ajuntament exerceixen les seves funcions escrupolosament i sense excepcions”

El candidat socialista Anjo Valentí respon a les declaracions d'Impulsem Manresa

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El PSC de Manresa critica que, moguts per un “interès partidista i electoralista”, alguns candidats que “desacrediten la feina de partits democràtics manresans a través d’acusacions greus, desafortunades i directes envers el personal de Serveis Socials i que, alhora, afecten  l’honorabilitat del conjunt del personal municipal”.

Així, el candidat socialista reivindica que “els treballadors i treballadores municipals no han de ser munició de campanya per part de cap polític”, ja que no es pot permetre “guanyar notorietat electoral a qualsevol preu“. “Acusar a un servidor públic sense identificar d’un fet que pot ser constitutiu de delicte penal és traspassar una línia que ningú, i encara menys algú que vol ser alcalde -i per tant, màxim responsable de tots els treballadors municipals-, pot fer sense cap prova”, exposa Anjo Valentí. És més, en cas de proves de falta o delicte, caldria posar-les en coneixement de l’autoritat competent perquè determini el que s’escaigui.

Des del PSC Manresa, defensen la feina dels servidors públics de l’Ajuntament que, sovint, “han de treballar amb pocs recursos i mitjans, especialment, els qui es troben a l’àrea de Serveis Socials, que fan una feina intensa i exigent per gestionar les demanes en polítiques socials públiques pel dia a dia dels manresans i manresanes”. Cal reforçar aquestes polítiques per fer front a les desigualtats socials cada vegada més presents entre la ciutadania. Valentí reitera que s’ha de “donar suport a les persones amb dificultats econòmiques i a col·lectius objecte de tota classe de discriminació”. També, es compromet a garantir l’eficiència i el rigor en la concessió d’ajuts i un enfocament integral del suport, quant a la seva inserció en la societat i en el mercat laboral, així com donar solució al problema de l’habitatge.

La formació socialista apunta que reforçaran el nou govern municipal amb major dotació pressupostària i recursos humans destinats als Serveis Socials locals, a més d’actualitzar els convenis de col·laboració amb les entitats del tercer sector social (Creu Roja, Càritas, i la Fundació Convent Santa Clara-Banc d’Aliments) per garantir l’accés als drets i prestacions socials (identificació de persones beneficiàries, informació i punts d’accés, sol·licituds i tràmits).

 

L’alcaldable del PSC recalca que “milloraran la coordinació entre els diferents serveis públics vinculats a les prestacions socials“, facilitant el procés a les persones sol·licitants, i comptaran amb una “oficina municipal única de baremació, per acreditar les condicions econòmiques personals que donen accés a tots els ajuts que es preveuen per aquests serveis”, afegeix.

Finalment, la formació socialista implementarà “programes de difusió sobre els drets i deures que té la ciutadania objecte en relació amb les prestacions socials rebudes, així com per reduir l’estigma vinculat a les mateixes”.