Diumenge, 14 de juliol de 2024
És notícia

La Policia Local de Manresa engega una campanya que intensifica els controls de droga i alcoholèmia

Avatar photo
La campanya s’inicia aquest dimecres i s’allargarà fins al 25 de juny, incloent la nit de la revetlla de Sant Joan

La Policia Local de Manresa, juntament amb el Servei Català de Trànsit, inicia avui una campanya específica de controls de droga i alcoholèmia. Aquesta campanya suposa intensificar els controls d’aquest tipus que ja es fan de forma habitual. L’increment de controls s’allargarà fins al proper 25 de juny, de manera que es veurà reflectit durant la nit de la revetlla de Sant Joan.

La intensificació consistirà a establir sis punts de control dinàmics diaris a diferents indrets de la ciutat. També es prestarà una especial atenció a qui condueixi vehicles de dues rodes, inclosos els patinets elèctrics, menors d’edat, novells i professionals, entre d’altres.

A més de les proves que es realitzin en els punts programats, també es faran testos d’alcoholèmia i si s’escau de drogues, a tothom qui estigui implicat en accidents de circulació. També es faran a aquelles persones que siguin denunciades per infraccions de caràcter greu o molt greu.

La taxa d’alcoholèmia límit per a les persones que condueixen, a nivell general, és de 0,25 mg/l en aire expirat. Aquesta taxa queda reduïda a 0,15 mg/l en aire expirat per a persones que fa menys de dos anys que tenen el permís de conduir i per a professionals del volant. Cal recordar, però, que l’única taxa realment segura és la de 0,0, de forma que el millor és evitar conduir després d’haver ingerit qualsevol quantitat d’alcohol.

L’Ajuntament fa recomanacions per garantir unes revetlles segures

Amb motiu de la proximitat de les revetlles de Sant Joan, Sant Pere i Sant Jaume, els pròxims dies 24 i 29 de juny, i 25 de juliol, respectivament, l’Ajuntament de Manresa, a través d’un ban de l’alcalde de la ciutat, Marc Aloy Guàrdia, estableix una sèrie de condicions, recomanacions i consells per minimitzar es riscos de l’encesa de les fogueres i l’ús dels productes pirotècnics.

No s’autoritzaran fogueres en terrenys situats a menys de 500 metres de zones arbrades o a menys de 15 metres de les façanes, vehicles aparcats,  de pals i línies de conducció aèria de serveis o subministraments i qualsevol mena de mobiliari urbà. Les fogueres que es facin durant la revetlla, amb prèvia autorització, s’hauran de situar en una superfície empedrada o asfaltada, amb una capa protectora a sota de sorra de 20 cm i sempre deixant espai obert pe al pas de vehicles d’urgència.

Pel que fa a la utilització de petards,  els productes es divideixen en tres categories: artificis de pirotècnia de risc baix (s’estableix que l’edat mínima per adquirir-los i usar-los és de 12 anys), de risc mitjà (s’estableix que l’edat mínima és de 16 anys) i de risc alt  (s’estableix que l’edat mínima per utilitzar-los és de 18 anys). L’Ajuntament adverteix que les persones que manipulin productes pirotècnics hauran de prendre les mesures adients per tal d’evitar danys, tant a les persones com als béns municipals i privats i dona consells als veïns.

Es pot consultar el text íntegre del ban amb aquestes recomanacions en aquest enllaç.

Afectació de trànsit per la Revetlla infantil sense petards, diumenge

El pròxim diumenge, 23 de juny, se celebrarà la 25a Revetlla infantil sense petards. Per aquest motiu, de les 16 a les 22 hores es tallarà el trànsit de vehicles autoritzats per la plaça Major. Els vehicles que circulin per carrer Sobrerroca es desviaran per carrer Passatge Amics en direcció al carrer del Carme.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

twenty − six =

Notícia anterior

FiraTàrrega oferirà 51 espectacles, 17 dels quals seran estrenes

Notícia següent

Torredembarra inicia una campanya de control d’alcoholèmia i drogues en la conducció

Notícies relacionades