Reforçaran el transport públic per carretera entre Navarcles, Sant Fruitós de Bages i Manresa

A partir del 9 de novembre s'incorporen tres expedicions més d'anada i tornada per allargar el servei al final del dia

El Departament de Territori i Sostenibilitat reforçarà el transport públic per carretera entre Navarcles, Sant Fruitós de Bages i Manresa. A partir del 9 de novembre, s’afegiran tres noves expedients, tant d’anada i tornada, al final del dia de manera que s’ampliarà la franja nocturna del servei i acabarà a les 23 h. a Navarcles.

I un cop s’elimini el confinament municipal dels caps de setmana, s’incorporaran tres noves expedicions en dissabtes feiners, i una darrera expedició al final del dia, des de Manresa (21.45h), i des de Navarcles (21.20h). Això permetrà als usuaris una “millor comunicació” amb la capital de la comarca, segons la conselleria.

Una altra de les novetats és que es millorarà la cobertura horària del servei els dies festius amb tres noves expedicions, tant d’anada com de tornada, en la franja del matí. D’aquesta manera els usuaris podran arribar a Manresa pel matí, cosa que fins ara no podien fer ja que només es donava servei per la tarda.

El director de Transports i Mobilitat, David Saldoni, ha informat de l’ampliació del servei en una videoconferència d’aquest divendres amb representants del territori.

A causa de les restriccions de mobilitat existents actualment per la pandèmia, es realitzaran les millores en dia feiner ja que s’allarguen horaris i es poden atendre a treballadors de serveis essencials. I la millora dels caps de setmana es posarà en servei quan s’elimini el confinament municipal.

Segons Saldoni, “aquest increment de freqüències és necessari per als ciutadans de la comarca i es dona resposta a diferents peticions del territori, tant en dies feiners, dissabtes feiners i dies festius” per ampliar la cobertura horària.

Aquesta línia, operada per l’empresa Transbages, de Sagalés, va transportar 323.272 viatgers l’any 2019. Aquesta xifra suposa un increment del 5,58% respecte l’any anterior.