L’Ajuntament de Manresa demana prudència davant de l’onada de calor i l’elevat risc d’incendi

Cal beure molta aigua, evitar les hores de més sol i disminuir les activitats al medi natural

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Manresa demana prudència a la població davant de l’onada de calor i l’elevat risc d’incendi. Davant de les altes temperatures, es recomana protegir-se del sol i de la calor; reduir l’activitat física durant les hores de més sol; beure força aigua i evitar els menjars calents i els que porten més calories, i estar pendents de la gent gran o que viu sola.

Pel que fa al risc d’incendi, es recorda la prohibició de llençar burilles per la finestra del cotxe, ni llençar petards o focs d’artifici. Es recorda també la prohibició de fer cremes de residus al jardí i no utilitzar barbacoes no autoritzades (han de ser d’obra i amb mataguspires). Si es necessita ajut durant una emergència cal trucar al 112.

L’Ajuntament de Manresa ha activat el Pla bàsic d’emergències municipals per onada de calor i el Pla d’actuació municipal per incendis forestals, tots dos en fase d’alerta, per tal de tenir els dispositius preparats davant d’una possible emergència.

Partícules en suspensió

A banda del risc d’incendi i de l’avís per onada de calor, l’Ajuntament de Manresa també fa públiques recomanacions i consells pels nivells moderats de contaminació per partícules en suspensió (PM10). Així, es recomana realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit; utilitzar el transport públic i reduir els desplaçaments en vehicle privat. També regular la climatització de les llars.