Deu joves pinten a Manresa un mural sobre la prevenció d’esteorotips

Avatar photo

L'acció es porta a terme de la mà de la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors

Imatge del mural sobre la prevenció d’esteorotips. Foto CEDIDA

Des  de la regidoria de Cooperació de l’Ajuntament de Manresa es porta a terme el Pla d’Educació en Valors amb la finalitat de prevenir prejudicis i potenciar un coneixement de les causes dels desequilibris. En el marc d’aquest pla,  des de la Casa Flors Sirera i en col·laboració amb dos centres d’acollida, va sorgir la proposta de realitzar una activitat que visualitzés la realitat dels joves i contribuís a reduir rumors que estigmatitzen al col·lectiu.

És per això que a finals de juliol un grup de deu joves que formen part de dos centres de menors no acompanyats del Bages, dirigits per l’artista Txema Rico, va iniciar un procés per elaborar un mural que simbolitzés el compromís amb la prevenció del racisme a Manresa. El projecte ha constat de quatre sessions. La primera va tenir lloc a la Casa Flors Sirera i va consistir en un diàleg obert amb els joves per conèixer les seves experiències de vida, la seva relació amb la societat d’acollida i els seus desitjos de futur. Una pluja d’idees que els va servir per treballar en el primer disseny del mural.

A partir d’aquesta primera sessió, Txema Rico va elaborar un primer disseny que es va pintar en les darreres tres sessions, durant la primera setmana d’agost. El mural serà completat a principis de setembre i inclourà tres de les frases de reflexió que van llançar els joves durant la primera sessió: “Tots naixem sense papers”, “On està la riquesa de la meva terra?” i “Vull abraçar la profunditat dels meus somnis”.

El mural es pot veure ja, encara incomplet, al carrer Na Bastardes de Manresa i forma part d’un projecte en el qual hi ha col·laborat, a més de la regidoria de Cooperació, la regidoria delegada de Centre Històric i la regidoria de Cultura.  Aquestes dues regidories treballen des de fa temps en la cura de l’espai urbà a través d’un projecte de muralisme que també fa de l’art una forma de transformació social.

Des de la Casa Flors Sirera es valora aquesta experiència de forma molt positiva, principalment per la bona predisposició dels joves. A més, es considera imprescindible seguir generant projectes que promoguin la inclusió d’aquest col·lectiu a la comunitat i que sensibilitzin a la ciutadania sobre la necessitat d’abandonar estigmes i generalitzacions sobre uns joves que, en la seva majoria, viuen una situació de vulnerabilitat i precarietat.

Totes les activitats del Pla d’Educació en Valors i d’Educació per al Desenvolupament compten amb el suport de la Direcció de Relacions Internacional de la Diputació de Barcelona.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els socorristes de Platja d’Aro fan més de 400 assistències sanitàries i dos rescats de banyistes durant l’estiu

Notícia següent

Ripoll engega una nova campanya turística amb descomptes a comerços i restaurats per fidelitzar els visitants

Notícies relacionades