Construiran pisos residencials per a la gent gran a l’entorn de l’Anònima de Manresa

Endesa i Sant Andreu Salut han firmat la compravenda de la finca, de 3.000 metres quadrats

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Endesa i la Fundació Sant Andreu Salut han tancat aquest divendres al matí l’acord de compravenda de la darrera finca que la companyia elèctrica tenia dins de l’àmbit urbanístic de l’Anònima de Manresa. El solar, situat al carrer Puigterrà de Dalt, té 3.000 metre quadrats. D’aquests, 2.000 seran per a una plaça d’ús públic de l’Ajuntament de Manresa i als 1.000 metres restants s’hi construiran habitatges amb serveis per a la gent gran, amb una edificabilitat total de 5.500 metres quadrats. A banda dels habitatges assistits, també hi ha prevista la construcció d’un aparcament.

EL POUM de Manresa, aprovat fa 2 anys, ha permès la transformació de l’entorn de l’Anònima en un gran espai d’ús públic. La nova ordenació de l’illa formada pels carrers de Sant Salvador, Puigterrà de Dalt i Lluçà va reduir l’edificabilitat fins a 5.500 metres quadrats i va facilitar un increment de l’espai d’ús públic de més de 1.200 metres quadrats, que se sumen als ja previstos en l’anterior planejament i que donen com a resultat una superfície total d’ús públic d’uns 4.600 metres quadrats.

L’edifici històric de la Companyia Anònima Manresana d’Electricitat està actualment qualificat com a equipament i va ser seu d’Endesa a la Catalunya Central durant 120 anys fins al març del 2014, quan la companyia es va traslladar a les noves dependències situades a l’edifici modernista de La Catalana. Des d’aleshores, l’edifici, construït el 1883 sota la direcció de l’arquitecte Ignasi Oms i Ponsa i que està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local, és de propietat municipal.