Concentració a la comissaria dels Mossos a Manresa per denunciar una “detenció racista”

El cos policial al·lega que va arrestar el noi per un delicte de resistència i desobediència als agents de l'autoritat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'una comissaria dels Mossos d'Esquadra.

Una vintena de joves s’han concentrat aquest divendres al matí a les portes de la comissaria de Manresa per denunciar el que consideren una “detenció racista”. Segons el relat del col·lectiu Al Noor, que dona suport a l’arrestat –de nacionalitat marroquina-, els Mossos haurien detingut al noi aquest divendres a la matinada quan es trobava a la plaça Major en el moment en què s’hi produïa una baralla “pel simple fet de ser marroquí”.

De la seva banda, fonts dels Mossos han explicat que la detenció s’ha produït per un delicte de resistència i desobediència a l’autoritat i, en cap cas, per motius racials. El col·lectiu Al Noor assegura que presentarà una denúncia als Jutjats de Manresa.

Segons fonts policials, els Mossos han sigut requerits quan passaven vint minuts de la una de la matinada d’aquest divendres per una baralla que s’estava produint al carrer Sobrerroca de Manresa. Segons el relat policial, mentre els agents estaven identificant a les dues persones que s’estaven barallant i insultant, un jove de 20 anys amb patinet i sense mascareta es va apropar als policies i els va molestar. Fonts dels Mossos expliquen que els agents van requerir en diverses ocasions al jove que parés i es posés la mascareta, però aquest en va fer cas omís.

Davant d’això, els agents van demanar que s’identifiqués, però aquest s’hi va negar. Els Mossos van procedir a detenir-lo per un delicte de desobediència i resistència als agents de l’autoritat. D’altra banda, les mateixes fonts policials apunten que durant el trasllat a la comissaria el jove es va fer cops amb la mampara del cotxe i, per això, se’l va traslladar a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Un cop se li va donar l’alta, la detenció es va deixar sense efecte.

Per la seva banda, el col·lectiu Al Noor explica un relat diferent dels fets. Segons ells, el jove es trobava a la plaça Major on s’estava produint una baralla en la qual ell no hi participava. Els agents, però, li haurien demanat la documentació per identificar-lo i ell s’hi hauria negat perquè no estava participant en la baralla. Per això, asseguren que la detenció és “clarament racista” i denuncien que els agents el van tenir molta estona immobilitzat al terra. El col·lectiu assegura que presentarà properament una denuncia als jutjats de Manresa.