Manresa se suma demà als actes de sensibilització del Dia Mundial de la Sida

Demà, un llaç gegant de l’artista Albert Bonet penjarà durant tot el dia a la plaça Major

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Manresa se sumarà demà dimecres, 1 de desembre a la commemoració del Dia Mundial de la Sida, i ho farà penjat un llaç gegant –obra de l’artista Albert Bonet – a la plaça Major durant tot el dia i il·luminant al vespre de vermell la Casa Consistorial. Aquesta iniciativa és una petició d’Actua Vallès, l’associació que té un acord de col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa per tal de fomentar la detecció precoç del VIH mitjançant proves ràpides de VIH i Sífilis a la nostra ciutat.

Amb la seu a Sabadell,  Actua Vallès va néixer a partir de persones voluntàries per cobrir les necessitats generades per l’epidèmia del VIH i la sida. Atén a l’Edifici Infants, els dimarts en horari de 15.30 h a 18.30 h, de manera gratuïta, anònima, confidencial, i amb cita prèvia sol·licitada trucant al 619 77 86 56 o al 93 727 19 00. També es pot escriure un correu electrònic a prova@actuavalles.org. En cas de detectar resultats positius en la prova, es facilita la derivació a la Unitat de malalties infeccioses de la Fundació Althaia per tal de poder iniciar el tractament i fer el seguiment assistencial.

40 anys de respostes al VIH

Des de l’any 1987, cada 1 de desembre al món es commemora el Dia Mundial de la Sida per donar suport a les persones que viuen amb el VIH i a les que estan afectades pel virus, i també per recordar les persones que han mort per malalties relacionades amb la sida i per no oblidar que hem de continuar actius, sense treva, en la resposta enfront del VIH.

Aquest any 2021 fa quaranta anys del primer cas diagnosticat de sida a Catalunya. Actualment, hi ha unes 33.000 persones que viuen amb el VIH al nostre país.