La Ciutat de Catalunya Central

Manresa se suma a ‘L’hora del Planeta’ i apaga la llum de la Seu, la Cova i l’Ajuntament

Aquest dissabte, 25 de març, l’Ajuntament de Manresa apagarà l’enllumenat ornamental dels edificis i monuments emblemàtics de Manresa: la Basílica de la Seu, el Santuari de la Cova i la façana de la casa consistorial. Un any més, l’acció es porta a terme per donar suport a la iniciativa que es fa a escala mundial promoguda pel World Wide Fund for Nature (WWF), anomenada “L’Hora del Planeta”. L’apagada es farà entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 del vespre.

Es tracta d’una acció que implica milions de persones, ciutats, empreses i organitzacions cíviques de tot el món, que apaguen els llums dels seus edificis i monuments el mateix dia i a la mateixa hora, per demostrar un suport global a la lluita contra el canvi climàtic.

A Catalunya, desenes de poblacions deixaran els seus edificis i monuments més emblemàtics a les fosques per donar suport a la iniciativa.  Aquesta acció té com a objectiu principal conscienciar a la societat de prendre mesures contra el canvi climàtic i les emissions contaminants, així com la necessitat d’estalviar energia i reduir la contaminació lumínica, evitant que augmenti la temperatura del planeta produint danys irreversibles a l’economia i a la salut.

L’ésser humà no viu a la natura: és natura, però sovint sembla oblidar-ho. Des del principi del segle, més i més rècords amb relació al canvi climàtic, la pèrdua de la biodiversitat i els índexs de contaminació s’han batut.

Com a mostra, diverses dades. L’any 2022 va ser el cinquè més càlid del món i el segon més extrem a Europa, segons el darrer estudi de Copernicus. De fet, els vuit darrers anys (de 2015 a 2021), han sigut els vuit anys més càlids mai registrats sobre la superfície de la Terra.

Els oceans mai han estat tan calents: tampoc han estat tan àcids en els últims 26 milions d’anys. El col·lapse d’espècies ha donat lloc a l’inici de la sisena extinció massiva: una quarta part dels animals i les plantes estan en perill d’extinció a causa de l’activitat humana.

Cal mobilitzar-se: cercar energies netes, demanar als governs iniciatives per a complir amb el Pacte de París, reduir la petja de carboni,  reduir i apostar per l’economia circular i les seves tres R: reduir, reutilitzar i reciclar. Una de les iniciatives més importants és l’Hora del Planeta 2023impulsada per WWF.

Adrià Torres Redacció

Missatges recents

El Congrés aprova la llei del PSOE i Sumar per millorar l’atenció als malalts d’ELA

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimarts per unanimitat la presa en consideració d'una…

3 hores fa

Investiguen l’incompliment del cabal ecològic del riu Sénia

El Seprona de la Guàrdia Civil investiga l'incompliment del cabal ambiental del riu Sénia. La…

3 hores fa

El CAAD Penedès busca voluntariat per cuidar gatets acabats de néixer

El CAAD Penedès busca cases d'acollida per a gatets lactants, una eina bàsica per atendre…

3 hores fa

Un joc de taula sobre la recuperació de l’aigua guanya l’Experimentathon de la URV

El joc de taula Sustainable Kings, que convida els participants a pujar a l’ecobus i…

3 hores fa

Sitges activa un pla per evitar l’acampada no autoritzada d’autocaravanes

La Policia Local ha tancat l’accés al pàrquing situat al carrer del Mestre Manuel Torrens,…

3 hores fa

Alumnes de Castellvell celebren Sant Jordi portant llibres a l’Hospital Sant Joan de Reus

Una seixantena de nens i nenes de l’Escola Santa Anna de Castellvell del Camp, d’entre…

4 hores fa

Esta web utiliza cookies.