Manresa se suma a ‘L’hora del Planeta’ i apaga la llum de la Seu, la Cova i l’Ajuntament

Aquest dissabte, 25 de març, l’Ajuntament de Manresa apagarà l’enllumenat ornamental dels edificis i monuments emblemàtics de Manresa: la Basílica de la Seu, el Santuari de la Cova i la façana de la casa consistorial. Un any més, l’acció es porta a terme per donar suport a la iniciativa que es fa a escala mundial promoguda pel World Wide Fund for Nature (WWF), anomenada “L’Hora del Planeta”. L’apagada es farà entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 del vespre.

Es tracta d’una acció que implica milions de persones, ciutats, empreses i organitzacions cíviques de tot el món, que apaguen els llums dels seus edificis i monuments el mateix dia i a la mateixa hora, per demostrar un suport global a la lluita contra el canvi climàtic.

A Catalunya, desenes de poblacions deixaran els seus edificis i monuments més emblemàtics a les fosques per donar suport a la iniciativa.  Aquesta acció té com a objectiu principal conscienciar a la societat de prendre mesures contra el canvi climàtic i les emissions contaminants, així com la necessitat d’estalviar energia i reduir la contaminació lumínica, evitant que augmenti la temperatura del planeta produint danys irreversibles a l’economia i a la salut.

L’ésser humà no viu a la natura: és natura, però sovint sembla oblidar-ho. Des del principi del segle, més i més rècords amb relació al canvi climàtic, la pèrdua de la biodiversitat i els índexs de contaminació s’han batut.

Com a mostra, diverses dades. L’any 2022 va ser el cinquè més càlid del món i el segon més extrem a Europa, segons el darrer estudi de Copernicus. De fet, els vuit darrers anys (de 2015 a 2021), han sigut els vuit anys més càlids mai registrats sobre la superfície de la Terra.

Els oceans mai han estat tan calents: tampoc han estat tan àcids en els últims 26 milions d’anys. El col·lapse d’espècies ha donat lloc a l’inici de la sisena extinció massiva: una quarta part dels animals i les plantes estan en perill d’extinció a causa de l’activitat humana.

Cal mobilitzar-se: cercar energies netes, demanar als governs iniciatives per a complir amb el Pacte de París, reduir la petja de carboni,  reduir i apostar per l’economia circular i les seves tres R: reduir, reutilitzar i reciclar. Una de les iniciatives més importants és l’Hora del Planeta 2023impulsada per WWF.

Adrià Torres Redacció

Missatges recents

Mor un ciclista després de patir una parada cardiorespiratòria

Un home de 60 anys ha mort després de patir una parada cardiorespiratòria quan circulava…

7 hores fa

Alerta per tempestes fortes aquest diumenge a gran part de Catalunya

Les previsions indiquen que les precipitacions poden tornar a ser intenses també a partir del…

7 hores fa

MIRACLE A LA SELVA: Trobats vius els quatre germans desapareguts 40 dies a la selva

Contra tot pronòstic i després d'un sonat anunci fallit (aquí), finalment els quatre germans que…

7 hores fa

Tracta de ferir amb un ganivet a la Policia: Portava el cotxe robat i anava sense carnet

La Policia Local ha detingut un home després de fugir amb un vehicle robat i…

7 hores fa

La primera edició del Primavera Sound a Madrid acaba amb 90.000 assistents tot i les dificultats

El Primavera Sound tancarà la seva primera edició amb seu a Madrid amb un total…

8 hores fa

Mor un motorista de 48 anys en col·lidir contra un turisme

Un home de 48 ha mort aquest matí al voltant de les 10:38 h. Segons…

8 hores fa

Esta web utiliza cookies.