Manresa presenta la programació de l’11a Setmana dels Drets dels Infants

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional dels Drets dels Infants, que se celebra el 20 de novembre, Manresa se suma un any més a la celebració amb un ampli programa d’actes que tindran lloc del 13 al 20 de novembre

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Manresa ja té a punt la programació d’activitats de l’11a Setmana dels Drets dels Infants, una nova edició emmarcada en el Dia Internacional dels Drets dels Infants, que se celebra el 20 de novembre arreu del món. Enguany, l’Ajuntament de Manresa ha proposat treballar l’article 31 de la Convenció sobre els Drets de l’Infant adoptada de l’ONU.

En aquest article, els estats membres reconeixen el dret de l’infant al descans i a l’esplai, a lliurar-se al joc i a les activitats d’esbarjo adequades a la seva edat, i a participar lliurement en la vida cultural i les arts, respectar i promoure el dret de l’infant a participar plenament en la vida cultural i artística i afavorir oportunitats de participació en activitats culturals, artístiques, recreatives i d’esplai.

El programa d’activitats tindrà lloc del 13 al 20 de novembre i estarà farcit de propostes de jocs -actuals i tradicionals-, contes, teatre, titelles i altres sorpreses adreçades a la diversió dels infants.

La Setmana dels Drets dels Infants està organitzada per la regidoria d’Infància, Joventut i Persones de Grans de l’Ajuntament de Manresa, amb la participació de diverses entitats i serveis que atenen infants a Manresa, concretament: Associació de veïns de la Font dels Capellans, la Biblioteca del Casino, Imagina’t, l’Església Evangèlica Betel,  Ludoteca Ludugurus,  Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, El Nord de la Dona, les biblioteques veïnals de Cal Gravat, Carretera Santpedor, Les Cots, Valldaura i Sagrada Família i els centres oberts de la ciutat.

Acte institucional el 19 de novembre, al Saló de Sessions de l’Ajuntament

L’acte de la Lectura del Manifest commemoratiu del Dia Internacional dels Drets dels Infants es celebrarà el 19 de novembre a les 10 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa i comptarà amb la participació dels i les alumnes de 4rt de l’escola Serra i Húnter.

Els alumnes llegiran el manifest i seguidament representaran una coreografia que prèviament han estat assajant a l’aula, de percussió corporal. Aquest any s’ha volgut posar l’accent en la importància de l’art com a eina d’expressió i creativitat, així com els efectes positius que la pràctica d’algun tipus de disciplina artística té en els infants.

Per aquest motiu s’ha convidat a les diverses escoles de primària de la ciutat a participar de la creació d’una coreografia de percussió corporal. Aquesta coreografia creada per l’artista Lu Arroyo s’ha fet arribar en forma de vídeo a les escoles participants. La cançó escollida per acompanyar la coreografia ha estat “La Llum que portes dins Manresa”, creada pel grup Gossos.

El resultat es podrà veure en forma de vídeo al Youtube de l’Ajuntament de Manresa a partir del dia 20 de novembre,  Dia Internacional dels drets dels infants.

L’acte institucional al Saló de Sessions comptarà amb l’assistència i intervenció de la regidora d’Infància, Joventut de l’Ajuntament de Manresa, Rosa Maria Ortega Juncosa; l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia; i la consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Tània Verge Mestre.