Manresa organitza unes jornades de formació en turisme adreçades al sector turístic comarcal

Han arrencat avui al Museu de Manresa, amb una activitat en la qual els participants han anat en cadires de rodes i s’han posat antifaços, per tal de posar-se a la pell de persones amb diversitats funcionals

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Manresa organitza aquest dilluns i dimarts les jornades ‘Acull 360’, una formació de dos dies sobre com atendre a nivell turístic col·lectius amb diversitats funcionals.  La formació, que té lloc a una de les sales del claustre del  Museu de Manresa, està impartida per Impulsa Igualdad – Tur4all, una empresa especialitzada en turisme accessible, que ja va elaborar el diagnòstic sobre accessibi litat turística a Manresa el 2021.

L’actuació forma part dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació, finançats amb fons europeus Next Generation -en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del govern d’Espanya- que, entre altres mesures, contempla l’execució d’un Pla Integral d’accessibilitat turística.

 

Les jornades, de caràcter teòric i pràctic, compten amb la participació d’entitats locals que treballen amb aquests col·lectius: Ampans, CASMACS, Fundació Althaia – Centre Residencial La Llum i Fundació ONCE. Totes elles participen de manera activa en les dinàmiques i taules proposades. Les jornades han comptat també amb la col·laboració del Consell Comarcal del Bages i de la Diputació de Barcelona.

La primera jornada ha arrencat amb la benvinguda del regidor d’Empresa, Turisme i Coneixement, Joan Vila Marta, i amb una explicació conceptual del turisme accessible. També s’ha parlat sobre màrqueting i opcions per donar a conèixer les propostes als col·lectius amb discapacitat, així com la dinàmica ‘Posa’t al meu lloc’, en la qual els assistents a la formació han fet una visita turística entorn del Museu Comarcal amb cadira de rodes, bastons i antifaços per tal de posar-se a la pell de persones amb diversitats funcionals. Ampans també ha proposat una dinàmica d’accessibilitat cognitiva per posar-se a la pell de persones amb diversitats intel·lectuals.

El segon dia consistirà principalment en una taula d’experiències on persones amb discapacitat de la ciutat explicaran les seves necessitats  a l’hora de poder gaudir de visites turístiques, i s’explicaran casos de bones pràctiques.