Manresa reconeix la trajectòria de l’activista Joaquín Vizcaíno

Va morir el juliol passat a l’edat de 81 anys

L’Auditori Plana de l’Om de Manresa ha acollit aquest vespre una nova edició de l’acte institucional del Dia Internacional de les Persones Grans, durant el qual s’ha fet entrega del 8è Premi del Consell Municipal de les Persones Grans, que ha estat atorgat, a títol pòstum, a l’històric activista veïnal Joaquín Vizcaíno Grima, que va morir el juliol passat a l’edat de 81 anys.

Vizcaíno va néixer a Guadix (Granada) l’any 1940 i va arribar de petit a Manresa. Va ser fundador i president de l’Associació de Veïns del Xup, entitat on va estar actiu fins que el van acompanyar les forces. Va ser sindicalista i membre del Comitè Local del PSUC de Manresa. Segons el jurat que li ha atorgat el premi, “Joaquín Vizcaíno va ser un lluitador incansable per les llibertats i els drets polítics, sindicals, veïnals, socials i nacionals de la classe treballadora”.

El premi ha estat recollit pel seu fill, Joaquín Vizcaíno, que ha agraït, en nom de la família, la recepció d’aquest guardó anual, de caràcter honorífic, que reconeix públicament la trajectòria de  persones grans que hagin destacat per la seva dedicació al desenvolupament social i comunitari de la ciutat.

Vizcaïno s’afegeix així a les persones guanyadores de les set edicions anteriors del premi: Joan Cals Torres (2015); Pepita Subirana Badia (2016); Jordi Masfret Costa (2017); Agustí Perramon Prunés (2018); Sussi García i Soldevila (2019); Premi col·lectiu al moviment voluntari ciutadà (2020); i Josep Maria Ballonga i Carol (2021).