Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

Manresa incorpora 23 nous policies locals, el reforç més gran dels últims 15 anys

Avatar photo
L’alcalde, Marc Aloy: “No ens podem permetre que hi hagi algú que tingui por de passejar pel carrer”

Manresa incorporarà 23 nous policies i crearà una unitat de delinqüència urbana per lluitar contra la sensació d’inseguretat que, segons l’alcalde, Marc Aloy, hi ha entre la ciutadania.

D’aquesta manera, la ciutat fa el reforç més gran dels últims 15 anys i superarà el centenar de policies, una dada que no s’assolia des de fa dues dècades. Per Aloy, es tracta “d’un pas important”: “No ens podem permetre que hi hagi algú que tingui por de passejar pel carrer”.

L’alcalde ha explicat que el que més preocupa són les agressions sexuals i la delinqüència juvenil. “Tenim joves que utilitzen la delinqüència com a manera de viure”, ha afegit. Tot i que els fets delictius han crescut, la ciutat se situa 14 punts per sota de la mitjana catalana.

 

Inseguretat ciutadana

La sensació d’inseguretat va ser una de les preocupacions que la ciutadania va fer arribar més durant la darrera campanya de les eleccions municipals. Per això, l’Ajuntament ha decidit posar en marxa una bateria de mesures per millorar la seguretat i el civisme. El reforç arriba en un moment en què Manresa supera els 80.000 habitants.

Segons l’alcalde, la ciutat s’enfronta a “nous reptes” i, per això, assegura, cal tenir una policia preparada i especialitzada per fer-hi front. Entre ells, ha explicat, preocupa l’existència de grups de joves “escolaritzats i que van a l’Institut, que utilitzen la violència com a manera de viure”. En aquest sentit, l’alcalde considera que cal fer prevenció. Per altra banda, les agressions sexuals, “que han crescut moltíssim en els últims anys”, també és una qüestió que preocupa.

Entre les mesures que s’aplicaran, a banda de l’ampliació de la plantilla, hi ha la creació d’una unitat de delinqüència urbana amb agents vestits de paisà, i la instal·lació d’11 noves càmeres de videovigilància que se sumen a les 14 que ja hi ha. També s’incorporarà un gos policia i tres drons.

 A més, es preveu que, al llarg del mes de juny, es posi en marxa la comissaria compartida amb Mossos d’Esquadra al passeig de la República, que permetrà oferir un servei més proper a la cituadamia. Tot plegat, per l’alcalde de Manresa, “és un pas important”: “Feia molts anys que a Manresa no s’incorporaven tants policies de cop i hem fet un esforç econòmic molt important”, ha subratllat l’alcalde, qui ha afegit que “no podem desatendre aquesta preocupació”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

En marxa 7 noves electrolineres a l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Notícia següent
jordi monclus

Mor l’exalcalde de Benifallet, Jordi Monclús, als 71 anys

Notícies relacionades